Anar al contingut

Ensenyament

Terrassa reclamarà al Govern cinc milions pel finançament de les guarderies

L'Ajuntament assegura que el conveni amb la Conselleria d'Ensenyament no s'ha complert des del curs 2012-2013

Europa Press

L'Ajuntament de Terrassa ha anunciat que reclamarà a la Generalitat, per la via administrativa, el deute pendent pel finançament de les guarderies, que calcula en uns 5 milions d'euros.

El consistori ha precisat que el conveni amb la Conselleria d'Ensenyament no s'ha complert des del curs 2012-2013 fins a l'actualitat, i ha remarcat que ha sigut l'Ajuntament qui ha assumit el finançament, completat amb les aportacions de la Diputació de Barcelona i els preus públics pagats per les famílies.

L'alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, ha manifestat que les últimes sentències judicials "a favor dels ajuntaments conviden a pensar en una respossta positiva per aconseguir els aproximadament 5 milions d'euros" que es deuen a Terrassa.

Ha recordat que el 2016, a la Junta de Portaveus es va aprovar una declaració per instar el Govern a garantir el servei mínim de les guarderies de Terrassa, que segons el pacte era cobrir com a mínim amb 1.600 euros per plaça i any, amb el compromís d'augmentar-lo progressivament fins als 1.800.

El consistori vallesà ha preparat un requeriment a la Generalitat perquè pagui les quanties no percebudes en aquests últims anys.