DIVERSITAT FUNCIONAL

Terrassa acull un concert per visibilitzar la síndrome d'Asperger

El 17 de febrer, actuacions musicals i experiències en primera persona donaran a conèixer aquest trastorn

Una actuació a l’Església Evangélica Unida de Terrassa.

Una actuació a l’Església Evangélica Unida de Terrassa.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutat de Terrassa acollirà el 17 de febrer, a l'Església Evangèlica Unida a les 19 h, un concert de gospel i 'soul' amb l'objectiu de visibilitzar la síndrome d'Asperger, trastorn que s'emmarca dins de l'anomenat espectre autista i el dia de reconeixement internacional del qual és justament el 18 de febrer.

A l'esdeveniment actuaran grups com The Gurmets, Max Tyler and The Hot Saddles Band o la Coral INS Torre del Palau, que acompanyaran recitals de poesia a càrrec dels escriptors Gabriel M. Pérez o Yolanda Gelices.

El concert no només operarà com a espectacle musical, sinó també i sobretot com a jornada de visibilització i comprensió de l'asperger. Concretament, dues persones, la psicopedagoga Raquel Montllor i la biotecnòloga Rosa del Hoyo explicaran en primera persona què suposa tenir la síndrome i com han seguit endavant superant les dificultats que se'ls han presentat.

Asperger als 40

Notícies relacionades

"Una cosa que em passava des de feia molts anys, però no sabia què era. Notava que era diferent, que em costava establir relacions socials, que tenia problemes per expressar tot el que em passava pel cap i que em bloquejava davant moltes situacions quotidianes. Vaig passar per diversos diagnòstics. Quan em van diagnosticar Asperger amb 40 anys, vaig entendre moltes coses i vaig començar una nova etapa de la meva vida", comenta Raquel Montllor.

Més notícies de Terrassa a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA