Balanç

La recollida de roba creix un 17% a Terrassa

El servei impulsat per l'Ajuntament va recollir 603 tones el 2017

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 2017 la xifra de recollida de roba ha crescut fins a les gairebé 603 tones, gairebé una més que el 2016, quan se'n van recollir 516. Aquest increment del 17% mostra la consolidació del servei de recollida d'aquest tipus de residus, impulsat per l'Ajuntament i dut a terme per Eco-inserció.

Les xifres del balanç de l'any 2017 superen les perspectives d'evolució planificades per les dues organitzacions. Els responsables del servei havien previst que la quantitat de roba recollida durant l'any passat es podria incrementar al voltant del 10% en relació amb les de l'any 2016, xifra que s'ha superat amb escreix.

Aquesta millora de les dades consolida la línia de millora contínua, ja que sumant els dos últims anys l'increment ha sigut del 38%. Ara, tenint en compte aquesta trajectòria, les organitzacions que gestionen el servei impulsat per l'Ajuntament consideren que el 2018 la quantitat de roba recollida pot augmentar encara un 5% més, amb el servei ja estabilitzat.

Empreses del tercer sector

Per donar un nou impuls a aquest servei, el 2016 l'Ajuntament de Terrassa va adjudicar el contracte per a l'atorgament de llicències d'ocupació de la via pública per a la recollida de roba usada, calçat i tèxtil de la llar d'origen domèstic mitjançant la col·locació de contenidors específics.

L'adjudicatària d'aquest contracte van ser Formació i Treball i Eco-inserció es va fer càrrec de la recollida. Totes dues són empreses del tercer sector.

Notícies relacionades

El manteniment dels contenidors també forma part del servei, així com la instal·lació de recipients addicionals en moments que es preveu un increment de l'activitat, com per exemple les dates dels canvis d'armari per final de temporada.

Més notícies de Terrassa