Incivisme

Creix la xifra de sancions a Terrassa per infraccions relacionades amb els residus

Al llarg del 2017 es van obrir 195 expedients, més del doble que l'any anterior

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Terrassa treballa per solucionar els problemes que generen en el servei de neteja i recollida de residus els comportaments incívics i, en general, les infraccions de l'ordenança de residus. Aquests comportaments van des de l'abandonament de mobles o trastos als contenidors sense avisar l'empresa de recollida, fins a l'abocament incorrecte per part dels comerços.

L'increment del nombre d'expedients sancionadors ha sigut progressiu durant els últims anys. Al llarg del 2017 es van obrir 195 expedients sancionadors per infraccions de la normativa, mentre que un any abans aquesta xifra va ser de 92.

L'obertura d'aquests expedients responen als criteris establerts per l'ordenança reguladora de la neteja pública i de la gestió dels residus de Terrassa.

Les conductes que sanciona aquesta normativa suposen una alteració del servei i poden arribar a incrementar la sensació d'eficiència. Per exemple, els mobles abandonats en un contenidor dificulten el seu ús per part de la ciutadania i poden provocar inseguretat als vianants. De la mateixa manera, si un comerç no compleix amb la normativa establerta, pot desencadenar disfuncions en el servei, com per exemple el col·lapse dels contenidors.

Notícies relacionades

Aquestes accions sancionadores es porten a terme en paral·lel a les campanyes de sensibilització i amb l'enfocament de millora del servei i de garantia del respecte a la normativa vigent.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Escombraries