Isabel Marquès serà la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa

El Ple aprova l'elecció de la nova titular de la Sindicatura la candidatura de la qual va ser la més votada en el procés de participació ciutadana

Isabel Marquès, nova Síndica de Greuges de Terrassa.

Isabel Marquès, nova Síndica de Greuges de Terrassa. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple de l'Ajuntament de Terrassa acorda escollir Isabel Marquès Amat com a Síndica Municipal de Greuges. Vint-i-tres dels 27 membres del consistori hi han votat a favor, mentre que els quatre restants, de C's i del PP, s'han abstingut de la proposta de resolució presentada per l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, en què proposava Isabel Marquès per a aquest càrrec.

La proposta de l'alcalde, elaborada després d'escoltar la Junta de Portaveus, es basava en el projecte presentat per la candidata, en el seu perfil, en la seva experiència en el càrrec, ja que va ser síndica entre 2010 i 2016, i en el fet que va ser la candidata que va obtenir més suport en el procés de participació ciutadana desenvolupat durant 2017.

Segons manifesta l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, "la Sindicatura de Greuges és una eina molt important per a la defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques a la nostra ciutat, així com per a la supervisió del funcionament de l'administració municipal, i la proposta de fórmules per corregir disfuncions, reparar errors i introduir millores a l'administració".

Vega afegeix que "volem que la Sindicatura funcioni a ple rendiment, amb total independència, amb objectivitat i amb credibilitat, al marge del debat polític i per estar únicament i exclusiva al servei dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa".

Notícies relacionades

L'acord del Ple, a més de validar la proposta de l'alcalde, el faculta perquè nomeni formalment Isabel Marquès Síndica Municipal de Greuges. Així doncs, l'alcalde nomenarà Marqués síndica en els pròxims dies mitjançant un decret, en què s'especificarà la data d'inici en el càrrec, la dedicació i el règim de retribucions.

Més notícies de Terrassa