Cultura

El 21è cicle 'Jazz a prop' programa vuit concerts gratuïts

Centres Cívics, Casals i Mercats Municipals seran l'escenari d'aquestes actuacions

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Mercat de Sant Pere va acollir, dissabte passat 27 de gener, la primera actuació de la 21a edició del ‘Jazz a prop’, una proposta cultural amb la qual l'Ajuntament de Terrassa vol acostar i difondre aquest estil musical al conjunt de la ciutadania. Amb aquest objectiu i sota la direcció de l'Associació local MujazzT, s'hi fan un total de vuit actuacions gratuïtes en diferents espais de la ciutat.

La formació Gumbo Jass Band va ser l'encarregada d'obrir aquesta nova edició del Jazz a prop del Mercat de Sant Pere amb un repertori del jazz més primigeni i tradicional, interpretat per una banda formada per cinc músics de reconegut prestigi dins del panorama jazzístic de casa la nostra. 

El mateix dissabte a les vuit del vespre, el Centre Cívic Municipal Montserrat Roig va acollir el concert de WoM, amb Clara Luna (piano i veu), Gemma Abrié (contrabaix i veu) i Laia Fortià (bateria i veu), que van oferir un repertori de jazz on conflueixen estils com la bossa nova, el soul o el pop.

El dissabte 3 de febrer a les vuit del vespre, al Casal Cívic de Can Boada, serà el torn de Guillermo Calliero S.A.P, una banda amb una àmplia trajectòria que oferirà un repertori on el jazz rep les influències dl tango, el candombe, la samba o la salsa.

El dissabte 17 de febrer a les vuit del vespre, el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany serà l'escenari del concert de 12Cuerdas, un conjunt que es nodreix d'algunes composicions originals i de clàssics de grans autors del flamenc, del jazz i de la música popular.

El diumenge 18 de febrer a les set de la tarda, els Gerard Nieto Reunión Three llevarán su música al Casal Cívico del Segloe XX. Un trio amb piano, guitarra i contrabaix que presenten un repertori de clàssics del gènere amb la inconfusible qualitat rítmica del swing.

El dissabte 24 de febrer a les set de la tarda, el Centre Cívic Municipal Alcalde Morera serà l'escenari de l'actuació d'Elisabeth Raspall Quintet. Amb una dilatada trajectòria musical, la pianista i compositora presentarà el seu últim treball ‘Vital’, una proposta musical càlida i sensorial que dona personalitat pròpia a la seva música.

El dissabte 3 de març a les 12 del migdia, al Mercat de la Independència, els Miratzazz de Nova Orleans ens transportaran amb la seva música a la vora del Mississippi, bressol del jazz.

Per tancar el ‘Jazz a prop’ d'aquest any, la formació Afro Blue portarà la seva música al Centre Cívic Municipal President Macià. Amb una llarga trajectòria musical, Afro Blue presentarà a Terrassa el seu últim treball discogràfic "La traça infinita", on estan representats estils musicals com el latin, el funk o el pop. La cita serà el dissabte 3 de març a les vuit del vespre.

‘Jazz a prop’ és una de les apostes municipals per descentralitzar l'activitat cultural i fer-la accessible a tots. Un cicle que també vol ser una via de captació de nous públics i un element d'integració, cohesió i foment d'una identitat positiva dels barris.

Notícies relacionades

Amb una experiència de 21 edicions, el ‘Jazz a prop’ està plenament consolidat com un dels esdeveniments culturals de referència a la ciutat i amb un públic que any rere any sol omplir l'aforament a les diferents actuacions programades. En l'edició de 2017, l'assistència total de públic als vuit concerts del cicle va arribar a les 1.685 persones.

Més notícies de Terrassa