Vivenda

El lloguer a Terrassa s'incrementa un 12% en els últims quatre anys

El preu mitjà se situa en els 8,62 euros el metre quadrat al mes

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / TERRASSA

El lloguer de vivendes a Terrassa s'ha incrementat un 12% des del 2013, i el preu mitjà és de 8,62 euros el metre quadrat al mes, segons detalla l'informe de mercat de la consultora immobiliària Forcadell, agafant dades de l'Institut Català del Sòl (Incasòl).

El mateix document assenyala que el mercat de compravenda ha experimentat "una important profusió de demanda de reposició", concentrada a les zones de Vallparadís, Ca N'Aurell, el Centre i Can Roca, però aquestes dues últimes àrees no han pogut absorbir la demanda per falta de producte i això ha comportat un increment del preu al llarg de l'any.

L'informe subratlla "un creixement més pronunciat" de les línies comercials per la baixa disponibilitat de producte en 'prime', que ha registrat un preu mitjà d'11,62 euros el metre quadrat al mes.

En aquest sentit, ha precisat que sectors com la restauració, moda i salut han sigut les activitats dels locals en el primer semestre, en canvi, la venda d'espais comercials ha anat a la baixa al llarg del 2017, un aspecte que ha justificat pel fet que les propietats no arriben a posar-se a la venda per la compravenda prèvia a un particular.

Així mateix, les rendes del preu mínim de lloguer industrial, que ha sofert un 14% de variació interanual, situant el preu mitjà per metre quadrat entre els 2,27 euros i els 3,91, que ha suposat una crescuda del 8,7% respecte al 2016, i les naus industrials de fins a 500 metres quadrats són les més sol·licitades.

Notícies relacionades

L'informe ha apuntat a una reactivació en el mercat de solars en venda i ha assenyalat "com a principal protagonista" els productes procedents de carteres immobiliàries d'entitats bancàries.

Més notícies de Terrassa