Pressupostos municipals

Terrassa en Comú s'abstindrà en la votació dels pressupostos de 2018

El PSC tirarà endavant la creació de l'empresa que gestionarà el servei d'abastament públic de l'aigua

1
Es llegeix en minuts
ACN

Terrassa en Comú (Tec) s'abstindrà en la votació dels pressupostos municipals de 2018. La formació liderada per Xavier Matilla, segona força amb sis regidors a l'Ajuntament, ha pres aquesta decisió amb la condició que el PSC tiri endavant la creació de la nova empresa que ha de gestionar el servei d'abastament públic de l'aigua i treballi per reduir les desigualtats de gènere i entre barris.

Matilla reconeix que aquests pressupostos “no són bons” perquè són “continuistes, els falta visió estratègica, aposten per la privatització d'alguns serveis com la neteja o l'atenció domiciliària i no aborden les desigualtats de la ciutat”. Amb tot, explica que “no aprovar aquests comptes representaria aturar les inversions a la ciutat”.

Matilla assegura que les propostes que la formació planteja i que el PSC ha acceptat ascendeixen a mig milió d'euros. “Augmentarem el pressupost de LGTBI i mesures i actuacions en determinats barris per revertir les desigualtats creixents que hi ha a la ciutat”, comenta el líder dels comuns, qui critica que els comptes plantegin “actuacions disperses” per diferents zones.  En aquesta línia, aposta per concretar les inversions allà on es detecti que fan més falta, com els col·legis que pateixen més segregació o el barri de Can Parellada.

Notícies relacionades

Xavier Matilla també comenta que Tec ha acordat amb els socialistes crear una comissió de planificació estratègica conjunta per treballar fins al 2019 tres temes importants per a Terrassa. “Volem la revisió del POUM, que s'elabori una planificació estratègica sobre els polígons industrials i l'activitat econòmica a la ciutat i que es revisi i es redacti un nou Pla d'Acció de Serveis Socials perquè l'actual fa quatre anys que va caducar”, detalla.

Més notícies de Terrassa