Zones inclusives

Terrassa treballa per introduir elements de joc adaptats als parcs

Dues zones de jocs infantils del Parc de Vallparadís s'adapten per facilitar el gaudi de tots els nens

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

L'Ajuntament de Terrassa està treballant en la millora de dues de les zones de jocs infantils del Parc de Vallparadís per crear àrees de joc inclusives. Amb aquest objectiu, es modificaran els accessos i es renovaran els jocs, introduint-hi elements adaptats i inclusius. De moment, ja han començat les obres per adequar els accessos a la zona de jocs infantils de la Piscina Municipal de Vallparadís, al Pla del Torrent de les Ànimes, i la situada a la zona de Can Jofresa. Els dos espais ubicats a l'interior del parc.

El projecte inclou la construcció d'un camí de paviment adaptat per a l'accés fins als jocs de tots els nens, i també es renovaran les zones de seguretat dels espais, és a dir, aquelles que s'omplen amb sorra per esmorteir les possibles caigudes dels usuaris.

Per un costat, l'actuació preveu la renovació dels elements de joc per introduir-ne d'altres que siguin adaptats i amb un disseny adequat pel joc inclusiu. A l'espai de la Piscina Municipal de Vallparadís es col·locarà un element combinat que evoca el món dels vaixells i que està concebut per ser inclusiu.

Per un altre costat, a la zona situada prop de Can Jofresa s'instal·laran dues peces, una d'elles és un balancí adaptat per a nens amb dificultats de mobilitat, i l'altre és un element de gir, també adaptat.

Notícies relacionades

El projecte, que s'emmarca dins del programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l'espai públic i que pretén aconseguir que les zones de lloc estiguin més adaptades a tots els nens, s'executarà durant dos mesos i compta amb un pressupost total de 46.738 euros.

Més notícies de Terrassa