Medi ambient

Terrassa convida la ciutadania a recuperar l'ús de la 'taifa' per fer les seves compres

La campanya '#entaifat vol fomentar uns hàbits de consum responsables, reduir la generació de residus i recuperar l'ús de la carmanyola

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa la campanya #entaifat, amb l'objectiu de fomentar entre la població uns hàbits de consum més responsables. Es tracta d'una iniciativa sorgida del treball dut a terme en el marc de la Taula de Comerç Local, un organisme en què estan representats els principals agents comercials de la ciutat i que treballa coordinadament en la consolidació i promoció del sector a la ciutat.

 

Davant la quantitat de residus plàstics i de porexpan que acompanyen sovint la comercialització, principalment del producte fresc, la campanya #entaifat vol fomentar l'ús de la taifa per fer les compres. Per taifa s'ha identificat històricament un element molt característic de la ciutat, la carmanyola, ja que en la indústria egarenca, els obrers s'hi referien com el recipient per portar la vianda per fer àpats fora de casa.

Ara, es vol recuperar aquest element per ajudar a reduir la quantitat de residus que es generen i els costos derivats dels envasos convidant els consumidors a sortir a fer les seves compres amb la taifa, fent així la seva aportació a la reducció dels residus i la consegüent millora del medi ambient, i ajudant al mateix temps a recuperar un element que forma part de la història i de la identitat egarenca.

El tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Comerç, Amadeu Aguado, explica que "amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Terrassa i el comerç local volen jugar un paper més actiu en el foment del reciclatge, la reducció dels residus i a generar uns hàbits de consum responsables entre els terrassencs. I, al mateix temps, recuperar i fomentar l'ús d'un element i una paraula com la taifa, que forma part del nostre patrimoni històric i lingüístic".

Notícies relacionades

Amb aquest objectiu, dissabte que ve, 2 de desembre, al matí s'instal·laran quatre punts de distribució de taifes situats al Raval de Montserrat, la plaça del Progrés, el carrer Ample i la rambla de Francesc. Les persones que ho desitgin podran adquirir el seu taifa presentant qualsevol tiquet de compra feta, el mateix dia 2 de desembre, en un establiment comercial de la ciutat per un valor superior a 15 euros.

Més notícies de Terrassa