Govern municipal

Terrassa en Comú es proposa per liderar un "govern de ciutat" d'ampli consens

Xavier Matilla proposa unir totes les forces polítiques que tenen una mateixa "visió de responsabilitat cap a la ciutat"

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / TERRASSA

El portaveu de Terrassa en Comú (Tec), Xavier Matilla, ha proposat aquest dimarts un "govern de ciutat" d'ampli consens que lideri la seva formació per a l'alcaldia de la localitat, després que dijous passat dimitís l'alcalde socialista, Jordi Ballart.

Matilla ha precisat que sigui un govern amb la presència de totes les forces polítiques que tenen una mateixa "visió de responsabilitat cap a la ciutat" en temes com la municipalització de l'aigua, les mesures en matèria de vivenda i l'ocupació, entre altres aspectes.

També proposa que tinguin un posicionament a favor de tres qüestions: "l'amnistia dels presos polítics, l'anul·lació de l'aplicació de l'article 155 i la defensa d'un referèndum acordat" que permeti a Catalunya decidir el seu futur polític.

Ha subratllat que en aquests moments són "l'única força política que té la capacitat de concentrar aquests suports amplis" i liderar-la perquè es pugui iniciar una nova etapa a Terrassa.

El portaveu de TeC no ha descartat ningú en aquesta proposta, justificant-la després d'haver consultat a partits, entitats i organitzacions socials i també a causa de "l'excepcionalitat" que viu Catalunya.

Notícies relacionades

Per a l'elecció del nou alcalde poden ser candidats tots els regidors que encapçalin les llistes corresponents i per a la seva proclamació es requereix la majoria absoluta, en cas de no aconseguir-la, es proclamaria a qui lideri la llista que va obtenir més vots a les eleccions municipals de 2015.

En aquest sentit, TeC va ser la segona opció més votada als comicis, amb sis regidors, per darrere del PSC, que en va obtenir nou, i per davant d'ERC, que en va aconseguir quatre; CiU -ara PDeCAT- i Cs, tres, i la CUP i PP, un.