Merit Award

Premien el doctor Rami-Porta pel seu estudi del càncer de pulmó

El cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l'hospital Mútua de Terrassa crea un sistema de pronòstic i estadificació que ja s'utilitza a tot el món

1
Es llegeix en minuts
EFE / TERRASSA

El cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l'hospital Mútua de Terrassa, Ramon Rami-Porta, ha rebut la màxima distinció 'Merit Award' de l'Associació per a l'Estudi del Càncer de Pulmó (IASLC) per crear un sistema de pronòstic i estadificació del càncer de pulmó que ja s'utilitza a tots els hospitals del món.

Segons ha informat l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa (HUMT), es tracta del primer 'Merit Award' que distingeix un professional d'Espanya i només el reben "alguns membres de la IASLC que han contribuït de manera extraordinària al desenvolupament de l'associació".

El premi l'ha rebut durant la XVIII Conferència Mundial de Càncer de Pulmó, que s'ha celebrat a Yokohama, Japó, on també s'ha anunciat que Rami-Porta serà el president de la conferència del 2019, que se celebrarà a Barcelona.

Notícies relacionades

El director executiu de la IASLC, el doctor Fred R. Hirsch, ha assegurat que "estadificar correctament és crucial per oferir als pacients un tractament apropiat, i per aquest motiu és un gran honor per a la IASLC reconèixer al doctor Rami-Porta per la realització d'aquesta tasca monumental".

Rami-Porta ha liderat des de la HUMT la revisió d'una nova eina per classificar el càncer de pulmó per millorar la classificació de l'extensió anatòmica d'aquesta neoplàsia, contribuir al pronòstic i ajudar a estratificar els tumors en futurs assajos clínics.