Pacte de Govern

El PSC trenca el pacte de govern a Terrassa amb el PDeCAT

Al·leguen "profundes discrepàncies en qüestions de política catalana" i en el procés que ha conduït a "la traumàtica aplicació del 155"

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / TERRASSA

El PSC de Terrassa ha trencat el seu pacte de govern amb el PDeCAT per la situació política actual i a partir d'ara l'alcalde, Jordi Ballart, governarà en solitari, segons expliquen des del partit.

La decisió arriba després de l'aprovació el divendres al Parlament de la constitució d'una república catalana i de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per intervenir l'autogovern català. Ballart havia dit que deixaria l'alcaldia si el PSC donava suport a l'article 155 al Senat, però l'únic senador del partit, l'expresident de la Generalitat José Montilla, no va participar en la votació. 

Notícies relacionades

La decisió de trencar amb el PDeCAT ha sigut presa per unanimitat pels regidors socialistes per les "profundes discrepàncies en qüestions de política catalana i, especialment, pel procés que ha conduït a una fallida declaració d'independència i la traumàtica aplicació del 155".

A causa d'aquest "obstacle insalvable", el PSC ha trencat el seu pacte de govern i ara Ballart reconfigurarà el seu executiu i estudiarà totes les possibilitats per mantenir l'estabilitat a l'Ajuntament.

Temes:

PDECat PSC PSC