TOTS SANTS

Funerària de Terrassa reemplaça la flota de vehicles i els forns crematoris per uns més ecològics

L'Ajuntament habilita un autobús especial gratuït al cementiri per al dia de Tots Sants

171027-visita-complex-funerari-tots-sants-1

171027-visita-complex-funerari-tots-sants-1 / Ajuntament de Terrassa (Premsa)

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

Funerària de Terrassa treballa per millorar la qualitat del servei prestat al Complex Funerari Municipal i durant el 2017 ha realitzat diferents inversions en diversos àmbits. Entre ells destaca la renovació de la flota de cotxes fúnebres, en la qual han entrat en servei dos nous vehicles 100% elèctrics amb autonomia suficient per fer trasllats de llarga distància.

A més, està prevista l'entrada en funcionament de dos nous forns crematoris per substituir dos dels tres que funcionen actualment. De la mateixa manera que amb els cotxes, Funerària aposta per una versió més ecològica que l'actual, i aquests nous forns estaran dotats d'un sistema de filtres que comportarà millores en eficiència energètica i impacte ambiental.

En aquest mateix sentit, s'han col·locat làmines solars d'estalvi energètic a la façana i les parets laterals de l'edifici del tanatori, per reduir l'entrada de radiació solar i evitar fuites de calor a l'hivern i de fred a l'estiu.

Altres de les millores posades en marxa han sigut l'inici de la rehabilitació d'un total de 3.469 nínxols, que està previst que es finalitzi abans que acabi l'any. També s'ha millorat l'accessibilitat dels lavabos de l'edifici del tanatori, s'ha instal·lat un bloc de 100 nous columbaris i s'ha col·locat un mural al Jardí del Repòs, on es podran posar plaques amb el nom de les persones les cendres de les quals s'han enterrat allà.

A més de totes aquestes millores al Complex Funerari Municipal, Funerària ha posat en marxa aquest mateix mes d'octubre una oficina d'atenció al centre de la ciutat. D'aquesta manera, asseguren, es dona resposta a una demanda ciutadana, oferint una alternativa cèntrica per fer tràmits relacionats amb la titularitat i el manteniment de la sepultura i amb les taxes del cementiri sense haver de desplaçar-se al complex funerari municipal.

Dispositiu especial de Tots Sants

Per a l'1 de novembre i els dies previs, quan el Cementiri Municipal rep desenes de milers de visitants, l'Ajuntament amplia i reforça els seus serveis amb un dispositiu especial. Aquest dispositiu es concreta principalment en la neteja i ornamentació de sepultures, la recollida domiciliària per a persones amb mobilitat reduïda, l'ampliació de l'aparcament i un autobús especial gratuït al cementiri el dia de Tots Sants, que prestarà servei de nou del matí a sis de la tarda fent recorregut des de l'Estació del Nord fins al Complex Funerari.

A banda del dispositiu per millorar el servei, Funerària de Terrassa ha organitzat diferents activitats al voltant de la Festa de Tots Sants. Entre les quals, es troba l'exposició "El simbolisme de les escultures exemptes", produïda per Funerària de Terrassa i el Museu de Terrassa, en la seva línia de difusió del patrimoni funerari egarenc. La mostra reuneix informació sobre les obres i els artistes, i s'acompanya d'una proposta d'itinerari.

Notícies relacionades

També hi haurà acompanyament musical el dia de Tots Sants, amb dos punts d'actuació musical, per acompanyar la visita al cementiri, entre les deu del matí i la una del migdia. Aquell mateix dia, el Temple Multiconfessional acollirà dos actes especials. A les dotze del migdia, un acte d'oració per al procés espiritual de les ànimes organitzat per la comunitat Bahá'í, i a les quatre i mitjana de la tarda, una celebració eucarística en sufragi de tots els fidels difunts.

Més notícies de Terrassa