GESTIÓ PÚBLICA DE L'AIGUA

Terrassa prorroga per tercera vegada el contracte d'abastiment d'aigua amb MINA

El Govern municipal sosté que aquest serà l'últim ajornament perquè el servei serà de gestió municipal durant el primer semestre de 2018

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

El Ple de l'Ajuntament de Terrassa aprova la tercera pròrroga del contracte d'abastiment d'aigua potable amb l'empresa MINA mentre segueix treballant en la posada en marxa de la municipalització del servei.

En una sessió extraordinària celebrada la setmana passada, el consistori ha perllongat la pròrroga que ara hi havia fins al 9 de desembre, eixamplant el contracte amb MINA fins al 9 de juny. “Tenen el compromís personal que aquesta serà l'última pròrroga i que el 10 de juny podrem tenir la gestió directa del servei”, ha defensat el regidor de l'Aigua, Alfredo Vega.

La votació s'ha resolt amb el suport del PSC, Terrassa en Comú, ERC-Més i el PDeCAT, les abstencions de Ciutadans i del PP, i el vot en contra de la CUP.

Vega, que ha lamentat que la municipalització de l'aigua hagi comportat un litigi judicial que es manté obert amb MINA, ha instat tots els grups polítics a facilitar la posada en marxa de la nova empresa. “Tots aquells que podien tenir reticències entre els diferents models de gestió, ara se senten interpel·lats i tenen la responsabilitat de remar en la mateixa direcció per fer possible un servei millor”, ha afegit.

Pel que fa a la resta de grups, només han intervingut en el debat Terrassa en Comú, ERC-Més i la CUP. Comuns i republicans han donat suport a la pròrroga del contracte amb MINA sota la premissa que sigui veritablement l'última.

Notícies relacionades

Mentrestant, la CUP s'hi ha oposat fermament, assegurant que les dues pròrrogues anteriors han sigut una “excusa” perquè MINA iniciés un periple judicial. Alhora, han insistit que és innecessari aprovar l'allargament del contracte perquè la llei ja ho preveu de manera automàtica fins que no es faci efectiu el relleu entre les dues empreses.  

Més notícies de Terrassa