Anar al contingut

Referèndum

Terrassa mostra el seu "ferm suport" a les institucions catalanes després de les detencions de la Guàrdia Civil

El govern de Jordi Ballart exigeix a l'espanyol que deixi d'utilitzar de "manera arbitrària les institucions judicials i d'ordre públic"

ACN / TERRASSA

L'equip de Govern de Terrassa, format per PSC i PDeCAT, ha expressat el seu “ferm suport” a les institucions catalanes, rebutjat “la violència, la repressió i la intervenció a les institucions catalanes”, i defensat els valors de la democràcia.

Així ho ha expressat l'executiu local, que lidera el socialista Jordi Ballart, en un comunicat en el qual ha lamentat els escorcolls i les detencions que la Guàrdia Civil està duent a terme en diferents punts del territori i l'actuació de la policia espanyola dimarts a la seu d'Unipost de Terrassa.

El missatge també demana a l'Estat que deixi d'utilitzar “de manera arbitrària les institucions judicials i l'ordre públic” i que s'obri un “diàleg urgent i responsable” amb la Generalitat.

Per al govern de Terrassa, la resolució d'aquest “conflicte polític i social” ha de passar obligatòriament pel diàleg. “Les actuacions policials en diferents edificis institucionals, empreses i domicilis particulars de càrrecs de la Generalitat i altres ens públics no fan més que destorbar la resolució”, considera l'executiu egarenc.

En aquesta línia diu que “la utilització del dret penal i, de manera especial, la vulneració del respecte al domicili de les persones i l'atemptat contra la llibertat de mandataris públics elegits democràticament, suposa traspassar una línia vermella de manera totalment inadmissible en una democràcia del segle XXI que es resguarda sota un presumpte Estat de Dret”.

Més notícies de Terrassa a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

0 Comentaris
cargando