Anar al contingut

Inici de curs

Més de 32.000 alumnes inicien el nou curs escolar a Terrassa

Aquest nou període escolar comença al Vallès Occidental amb més de 12.000 beques de menjador

L.M. / EUROPA PRESS / EL PERIÓDICO

Manel Marques

170912-ribera-inici-curs-5
170912-ribera-inici-curs-1

/

Terrassa inicia el nou curs escolar amb més de 32.000 alumnes repartits entre els cursos d'educació infantil, primària i secundària. A més, el 94% de les famílies que han matriculat un nen a P3 ho ha pogut fer al centre escollit com a primera opció.

Aquestes són algunes de les xifres que presentava ahir la regidora d'Educació de Terrassa, Rosa María Ribera, durant la inauguració del nou curs escolar, en la qual ha visitat l'escola bressol municipal Vallparadís, que aquest any s'ha ampliat i ha creat un espai de trobada familiar dinamitzat pels educadors del centre.

Ribera, acompanyada dels regidors dels districtes 1, Meritxell Lluís, i 6, Noel Duque, també ha visitat el col·legi Joan Marquès Casals, que aquest curs recupera una línia.

Un any més, l'Ajuntament de Terrassa ha engegat un dispositiu especial per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat dels alumnes en els seus desplaçaments, així com en les entrades i sortides dels centres escolars. Des d'ahir, un total de 115 agents de la Policia Municipal treballen en tasques de regulació del trànsit i de protecció escolar en diferents punts de la ciutat. El dispositiu disposa protecció directa en 51 centres escolars, protecció indirecta en 8 escoles i 18 punts fixos de regulació de trànsit.

Una vegada superat l'inici de les classes, el servei i el nombre d'efectius policials s'adaptarà a les necessitats per a aquest curs 2017-2018. El dispositiu es desplegarà a les entrades dels centres d'ensenyament i en diverses cruïlles de la ciutat per regular i agilitzar el trànsit, així com per reforçar la senyalització existent en cada cas.

Beques de menjador

El curs escolar al Vallès Occidental en general compta amb 12.283 alumnes amb beques de menjador, unes dades provisionals segons ha informat el Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC), l'organisme encarregat de gestionar aquestes ajudes. La xifra ha suposat un increment en 2.036 respecte al curs passat i no s'ha descartat que creixi perquè la convocatòria continua oberta. El CCVOC ha pronosticat que ho faci en més de 2.000.

En aquest sentit, l'organisme supramunicipal ha recordat que l'exercici 2016-2017 es va iniciar amb 10.247 beques de menjador i es va acabar amb 12.871. En total se n'han presentat 17.891, de les quals se n'han acceptat 12.283, 11.308 per cobrir el 50% de l'import de l'àpat i 975 el 100%, se n'han denegat 3.216 i 2.392 compten amb irregularitats i estan pendents de processar.

Més notícies de Terrassa a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

0 Comentaris
cargando