Jordi Ballart pacta amb la Generalitat que es voti a Terrassa però en locals de titularitat autonòmica

L'alcalde assegura que es "garantirà l'ordre públic i el funcionament normal, respectant qui vulgui votar i qui no"

jrico34031698 terrassa 25 05 2016 entrevista al alcalde jordi ballart foto170118120708

jrico34031698 terrassa 25 05 2016 entrevista al alcalde jordi ballart foto170118120708 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / TERRASSA

L'alcalde socialista de Terrassa, Jordi Ballart, assegura que "garanteix" el vot de cara al referèndum de l'1 d'octubre, després d'acordar-ho en una reunió la setmana passada amb dos consellers del Govern, que no ha detallat, i el tinent d'alcalde, Miquel Sàmper (PDeCAT).

En un apunt al seu perfil de Facebook, Ballart ha assenyalat que en aquella trobada es van pactar els punts de votació, que són de titularitat de la Generalitat, i que difondrà el proper 20 de setembre, que "garanteixin el vot en condicions equivalents" com en qualsevol altra cita electoral, i amb el vistiplau dels representants del PDeCAT, ERC, el Govern i Terrassa.

L'alcalde ha subratllat que es "garantirà l'ordre públic i el funcionament normal, respectant qui vulgui votar i qui no", i ha remarcat que la ciutat continua sent un espai per a les llibertats i la convivència.

Ha recordat que "no posarà en risc la seguretat jurídica de cap treballador públic" i que l'organitzador de l'1-O és la Generalitat, apel·lant a l'article 30 de la Llei del Referèndum, que determina els llocs de votació.

Ballart ha evocat les seves primeres paraules quan va accedir al càrrec -el 10 de desembre de 2012-: "Vull ser l'alcalde de tots", una afirmació que ha mantingut malgrat la polarització que ha considerat que s'està produint, davant la que reclamat calma perquè en un ambient de crispació res del que en resulti serà positiu i constructiu, ha pronosticat.

Notícies relacionades

Ha manifestat la fermesa del seu posicionament enfront dels diversos interessos, encara que li pugui comportar "incomprensió o la pèrdua de l'alcaldia".

L'alcalde egarenc, autodefinit com a federalista i no independentista, ha reconegut la necessitat de canviar les relacions entre Catalunya i Espanya, ha remarcat la seva creença "en la democràcia participativa com a única garant de la sobirania"; tot i que ha afirmat que li hauria agradat que s'hagués fet d'una altra manera i recollint més sensibilitats.