MUNICIPALITZACIÓ DEL SERVEI

L'empresa pública de Terrassa que gestionarà l'aigua començarà a funcionar el primer semestre de 2018

L'Ajuntament i l'actual empresa adjudicatària, MINA, molt lluny d'arribar a un acord en relació amb la liquidació del servei

Els regidors de Terrassa Marc Armengol i Alfredo Vega durant la comissió informativa que va aprovar els estatuts de la nova empresa pública de gestió de l’aigua dilluns.

Els regidors de Terrassa Marc Armengol i Alfredo Vega durant la comissió informativa que va aprovar els estatuts de la nova empresa pública de gestió de l’aigua dilluns. / GEMMA SÁNCHEZ/ACN

1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú / Terrassa

La posada en marxa de la municipalització de la gestió de l'aigua a Terrassa tindrà lloc el primer semestre de 2018, i posarà fi a 75 anys durant els quals el servei l'ha explotat l'empresa privada MINA.

Així ho ha assegurat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Aigua, Alfredo Vega, després que en una sessió extraordinària de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat la majoria dels grups donessin el vistiplau a la proposta.

En concret, van votar-hi a favor el PSC -partit de l'alcalde, Jordi Ballart-, Terrassa en Comú -l'equivalent local de Barcelona en Comú-, Esquerra i la CUP, mentre que el PDEcat, que és membre del govern juntament amb els socialistes, es va abstenir, i va titllar de "frivolitat" els documents presentats a la comissió perquè no incloïen un informe econòmic que detallés, per exemple, els costos reals de la liquidació del contracte vigent amb MINA.

De fet, el regidor i primer tinent d'alcalde, Miquel Sàmper, va supeditar el vot final al ple d'aquest dijous al posicionament que adopti l'assemblea de militants, tot i que el PSC en té prou amb els vots de Terrassa en Comú per aprovar la proposta.

En la votació a la comissió, Ciutadans també es va abstenir, mentre que el PP va emetre un vot negatiu.

Liquidació polèmica

En declaracions a la premsa, el regidor d'Aigua, Alfredo Vega, va admetre que la liquidació està sent "difícil" i que els càlculs de l'Ajuntament es mouen entre que aquesta no costi res i els dos milions d'euros. Una xifra allunyadíssima de l'estimació de MINA, que reclama entre 40 i 60 milions d'euros, segons va explicar el regidor, el qual ja admet que probablement l'assumpte acabarà als jutjats.

Notícies relacionades

Alfredo Vega va explicar també que la data del primer semestre del 2018 aprovada dilluns obligarà a aprovar una nova pròrroga de sis mesos amb MINA, l'empresa que gestiona l'aigua a la ciutat.

Més notícies de Terrassa