Innovació

Una empresa dissenya vestits antimosquits i antipaparres per a gossos

L'egarenca Stingbye està especialitzada en la confecció de samarretes, gorres, pantalons i altres peces que protegeixen les persones de les picades

foto 3243968

foto 3243968

3
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

L'empresa de Terrassa Stingbye dissenya una nova línia de roba que protegeix els gossos de les picades de diversos insectes com els mosquits, les paparres o de malalties com la Leishmaniosi. Aquesta és una de les principals novetats que la companyia egarenca llança al mercat aquest 2017, juntament amb peces pensades per a nadons com bodis o mussolines.

Sílvia Oviedo, sòcia fundadora de Stingbye, assegura que el negoci es troba en plena expansió i que encara que inicialment el 70% dels seus clients eren viatgers que necessitaven roba que els protegís de malalties com el Dengue, el Zika o la Malària, actualment el seu públic s'ha diversificat molt i també els tipus de productes. Stingbye va tancar 2016 amb una facturació de 700.000 euros que preveuen incrementar un 20% aquest any.

Oviedo assegura que mai s'havia plantejat que l'empresa tèxtil de la seva família acabaria evolucionant en aquesta direcció. “El meu pare feia equipacions escolars i roba d'esport”, recorda la sòcia fundadora, qui relata que la idea va sorgir arran de la crisi econòmica i la necessitat d'apostar per nous productes.

Així, explica que uns acabadors amb els quals treballaven els van informar que un laboratori químic plantejava la possibilitat de fer samarretes que protegissin dels mosquits utilitzant una substància repel·lent anomenada permetrina. “Vam fer proves durant un parell d'anys, sobretot per comprovar-ne l'eficàcia”, comenta Oviedo que explica que es tracta d'un producte que en olorar-lo, el mosquit perd les ganes de menjar.

EFICÀCIA DEL 94%

“Les peces de roba no fan olor perquè tenim un acabat que es fa a una temperatura molt elevada i el que permet és que la roba s'impregni però no faci olor”, assegura la responsable de Stingbye que garanteix que el producte té una eficàcia del 94% i una durabilitat de 100 rentades. “El procés de fabricació no és senzill ni barat”, comenta Oviedo, que indica que el preu de venda d'una d'aquestes samarretes és de 29 euros.

Entre les últimes novetats de Stingbye destaca una línia de roba per a mascotes que, segons la responsable de l'empresa, ha tingut molt bona acollida. “Protegeix els animals dels mosquits, paparres i altres malalties provocades per paràsits”, afirma. A banda, l'empresa comercialitza fundes de coixins que també tenen aquesta propietat i que permeten que els animals de companyia puguin dormir tranquils i lliures de picades.

Una altra de les últimes innovacions de Stingbye són els productes pensats per a nadons, ja que els pares tenen “molt d'interès que els seus petits estiguin protegits”. Aquest any s'han dissenyat bodis, tant per a nen com per a nena, i també unes mantes d'estiu per portar en el cotxet que actuen com una barrera protectora per a nens de més de sis mesos.

A més d'aquests productes, Stingbye també ofereix en el seu catàleg samarretes, polos, pantalons, llençols, gorres i mitjons, entre altres. “Fem roba protectora de picades de vectors, qualsevol insecte que ens pica i ens pot transmetre una malaltia”, comenta la sòcia fundadora de l'empresa.

MIRADA INTERNACIONAL

Encara que l'empresa disposa d'un servei d'Amazon que funciona a escala mundial, segueix expandint la seva activitat a través de les farmàcies. “El 2014 vam començar venent la roba a algunes farmàcies de Terrassa i ara estem presents en 2.300 establiments d'aquesta tipologia”, assenyala Oviedo que diu que també s'han fet un lloc en farmàcies de països com França o Alemanya.

Al mateix temps, comenta que la firma està present a Guatemala, Mèxic, Colòmbia, Bolívia i Costa Rica en grans superfícies o hotels que ofereixen un servei addicional als seus hostes. “Volem incrementar la nostra presència en aquest continent però de moment estem pendents d'obtenir els permisos d'exportació necessaris”, explica.

En aquesta línia afirma que també tenen la mirada posada en altres mercats com l'africà. Així i tot, adverteix que el factor econòmic pot ser un impediment per poder arribar a aquests mercats  però “creiem que el nostre teixit és de futur, confiem poder abaratir costos i que sigui una cosa a la qual tothom pugui accedir”.

De fet, explica que Stingbye 'està en converses' amb diverses ONG per poder fabricar un article econòmic que pugui ser accessible per als habitants d'aquests països. “Metges Sense Fronteres està fent proves a Sierra Leone i els ha funcionat molt bé”, comenta Oviedo, que diu que l'empresa enviarà productes sense cost “allà on pugui”.

Notícies relacionades

Stingbye té la seva seu a Terrassa i una fàbrica a Badalona. El 2016 va facturar 700.000 euros i la previsió és tancar 2017 amb un 20% més. De cara al 2018, la companyia s'ha fixat l'objectiu d'aconseguir 2,5 milions d'euros de beneficis, ja que espera poder comptar amb els permisos necessaris per seguir la seva expansió a Sud-amèrica.

Més notícies de Terrassa