Cultura

El Centre Cultural Terrassa acull una mostra antològica amb il·lustracions de Pilarín Bayés

L'exposició 'Benvinguts al circ de la Pilarín' repassa les diferents èpoques professionals de l'artista

El Centre Cultural Terrassa acull l’exposició ’Benvinguts al circ de la Pilarín’. 

El Centre Cultural Terrassa acull l’exposició ’Benvinguts al circ de la Pilarín’. 
El Centre Cultural Terrassa acull l’exposició ’Benvinguts al circ de la Pilarín’. 

/

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

La dibuixant vigatana Pilarín Bayés és la protagonista de la nova exposició del Centre Cultural Terrassa, que s'ha batejat amb el títol ‘Benvinguts al circ de la Pilarín’. Es tracta d'una mostra antològica que recull il·lustracions de l'artista a través d'un recorregut en la seva trajectòria professional, des dels anys 50, quan va començar a desenvolupar-se en l'art del dibuix, fins a l'actualitat.

L'exposició ocupa dues sales del centre, en les quals es repassa l'evolució de Bayés i la seva influència en la cultura popular catalana, amb traços que s'han incorporat a la vida dels catalans des de la infància fins a l'edat adulta.

L'exposició omple les sales 3 i 4 del Centre Cultural amb imatges elaborades durant els més de 50 anys de professió de Bayés. “La Pilarín continua fent créixer més i més personatges, vol explicar-ho tot en un dibuix, té l'obsessió de comunicar i ha recuperat velles tècniques, la gent fa cua per veure-la, per parlar una estona amb aquesta dona que desprèn la bonhomia de tots els seus personatges, i ella els acull un per un com el més exquisit dels seus espectadors”, explica Marga Sala, comissària de l'exposició.

Notícies relacionades

La mostra s'emmarca en el programa ‘Exploradors de l'Art’, dirigit als col·legis, i compta amb imatges que es remunten als anys 60, quan Bayés s'estava formant. L'exposició es podrà visitar fins al 15 de juliol.

Més notícies de Terrassa