Terrassa celebra el 25 aniversari de la seva participació als Jocs Olímpics

L'Ajuntament exposa la torxa de Barcelona'92 i una bandera commemorativa

Es realitzaran partits commemoratius i els principals festeigs de la ciutat comptaran amb actes de record a l'olimpisme

170109-alcalde-descobriment-expositor-torxa-olmpica 3

170109-alcalde-descobriment-expositor-torxa-olmpica 3

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

Terrassa commemora el 25 aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics a la ciutat amb un programa d'actes esportius i activitats de record al seu protagonisme com a subseu d'hoquei herba.

En paraules de Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, “ara iniciem un any en què farà 25 anys d'aquell esdeveniment que va canviar la nostra ciutat i va suposar un gran impuls per al desenvolupament social, cultural, esportiu i econòmic de Terrassa i del país”.

En línia, el regidor d'esports Dani Nart, assegura que és el moment per a “recordar els èxits de tots els que van escriure un capítol històric de la ciutat. Unes vivències que van estar carregades d'emocions, que han passat a formar part de la memòria dels que vam tenir la sort de poder-lo veure. Ara ens toca a nosaltres transmetre'l i compartir-lo”.

En aquest context, des de la setmana passada es pot visitar a l'entrada de l'ajuntament un expositor amb la torxa olímpica de Barcelona’92 i una bandera commemorativa.

Per la seva banda, el president d'Hoquei per Terrassa, Francesc Salvatella, revela que “la comissió està treballant en una sèrie d'objectius molt clars, que tenen l'objectiu d'acostar al màxim l'hoquei a tots els egarencs. Com ha dit l'alcalde, no podem oblidar que entre tots hem fet que aquesta ciutat sigui la més olímpica del món”.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

Les activitats de commemoració del 25 aniversari van començar a la Cavalcada de Reis i, en aquest mateix sentit, tots els actes de la ciutat com la Mitja Marató, la cursa Santi Centelles, la Fira Modernista o la Festa Major comptaran amb celebracions de record a l'olimpisme.

El periodista Josep Cadalso publicarà un llibre resum d'aquells dies a la ciutat i hi haurà actes esportius destacats amb partits commemoratius i de reconeixement als atletes olímpics el 10 de juny, en què participaran les seleccions masculina d'Argentina i la femenina de Nova Zelanda.

A més, entre el 6 i el 9 d'agost es disputarà el Torneig Quatre Nacions d'Hoquei femení i masculí amb les seleccions d'Espanya, Anglaterra, Holanda i Alemanya.

Notícies relacionades

També es comptarà amb d'altres activitats com dues taules rodones sobre l'olimpisme i els seus atletes, o una exposició a la sala Solé i Palet sobre el canvi urbanístic de Terrassa arran dels Jocs Olímpics.

Més notícies de Terrassa