Dos egarencs, Josep Rull i Sonia Sierra, diputats al nou Parlament

Rull (Junts pel Sí) repeteix, mentre que Sonia Sierra (C's) s'estrena

1
Es llegeix en minuts
J. S. / Terrassa

El nou Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions d'aquest 27 de setembre comptarà amb dos diputats de Terrassa. Es tracta de Josep Rull (Junts pel Sí), que a més és coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, i Sonia Sierra (Ciutadans).

DIPUTAT DES DEL 1997

Advocat nascut a Terrassa el 1968, Rull és en realitat diputat al Parlament de Catalunya des del 1997 i també va ser regidor a l'ajuntament egarenc entre el 2003 i el 2014. Va ser secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya entre el 1994 i el 1998, membre del Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya des del 1992, del Comitè Executiu (1994-2004 i 2008-2012), del Secretariat Permanent (2008-2012) i secretari d'organització (2012-2014). En aquestes eleccions al Parlament, ocupava la 12a posició en la candidatura de Junts pel Sí per la circumscripció de Barcelona.

CARRERA METEÒRICA A CIUTADANS

Si bé és regidora de l'Ajuntament de Barcelona des de les passades eleccions municipals, Sonia Sierra va néixer a Terrassa el 1973. Doctora en filologia hispànica i professora de llengua i literatura espanyoles d'àmplia experiència professional, és militant de Ciutadans, així com membre del col·lectiu Puerta de Brandenburgo.

En les últimes eleccions municipals va ocupar la segona posició de la candidatura del partit taronja per a l'Ajuntament de Barcelona, en què va aconseguir l'acta de regidora. Segons els estatuts de Ciutadans, Sierra haurà de deixar el càrrec al consistori barceloní d'aquí menys d'un any, per poder-se dedicar exclusivament a la seva tasca de diputada.

DIPUTATS EGARENCS AL PARLAMENT

Notícies relacionades

Amb dos diputats, s'està lluny del rècord de cinc egarencs al Parlament, que va tenir lloc en la cinquena legislatura (1995-1999). Llavors els representants de la ciutat a la Cambra catalana van ser Magí Cadevall (PSC), Raimon Escudé (CiU), Roc Fuentes (IC-EV), Ferran Pont (CiU) i l'esmentat Josep Rull (CiU), que va entrar a la Cambra a meitat del mandat. Altres destacats diputats egarencs han sigut els exalcaldes Manuel Royes i Pere Navarro (PSC), així com Josep Casajuana (PSC).

Més notícies de Terrassa