'Castellers'

Minyons, fora de Sant Fèlix

Els malves, després de 30 anys, seran substituïts per la Colla Jove de Tarragona

El 2 de 9 amb folre i manilles que van carregar Minyons l’any passat a Vilafranca.

El 2 de 9 amb folre i manilles que van carregar Minyons l’any passat a Vilafranca. / Minyons

1
Es llegeix en minuts
JOAQUM ALBALATE / Terrassa

En forma de 'tweet' i passades les deu de la nit. Els administradors de la Festa Major de Vilafranca van anunciar així el cartell de la Diada de Sant Fèlix 2014, que aquest any no comptarà amb els Minyons de Terrassa per primera vegada des del 1983. Els que sí que hi aniran el 30 d'agost, una de les cites més importants del món casteller, seran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i la novetat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Notícies relacionades

Així, un parell de temporades de Minyons en baixa forma, sumades a la gran progressió dels tarragonins, han provocat que aquest any Sant Fèlix tingui un cartell inèdit: la Jove de Tarragona havia actuat dues vegades a Sant Fèlix, el 1996 i 2012, però en aquelles ocasions ho havia fet en substitució de la Colla Joves de Valls.

Malgrat l'absència a Vilafranca, el calendari de Minyons a penes es veurà afectat: el 24 d'agost actuaran a Igualada, el 31 a Sitges i el 7 de setembre a Sabadell. En aquestes tres actuacions els malva podrien reivindicar-se amb els millors castells, segons ja es proclamava a les xarxes socials poc després de saber-se la decisió, que és i serà objecte d'una gran discussió.