Els Castellers de Terrassa viatgen fins a la Catalunya Nord per apadrinar els Pallagos del Conflent

Es tracta d'una nova agrupació castellera que se suma als Castellers del Riberal

El 3 de 7 dels Castellers de Terrassa al Catllà, a la Catalunya Nord.

El 3 de 7 dels Castellers de Terrassa al Catllà, a la Catalunya Nord. / CASTELLERS DE TERRASSA

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / Terrassa

El fenomen casteller està arribant a la Catalunya Nord. En un lloc on les manifestacions folklòriques tenen gran arrelament -aquí tenim l'exemple de la sardana- ara li ha arribat el torn a les torres humanes que tanta passió provoquen al Principat. 

"Es tracta d'un esport que desenvolupa l'esperit d'equip, la confiança en aquest i entre els seus components i demana força i resistència per part dels que aguanten i sentit de l'equilibri d'aquells que pugen a la torre", defineix l'oficina de turisme de Prada de Conflent

Així, aquest cap de setmana, al poble de Catllà, a la comarca del Conflent, ha fet la seva primera actuació oficial una nova agrupació castellera, els Pallagos de Conflent. Els locals van ser apadrinats en aquest baptesme pels Castellers de Terrassa així com pels Castellers del Riberal, la colla més antiga existent en aquesta zona -és de 1997, mentre que els Angelets del Vallespir són del 2001.

Després dels pilars d'inici, els Castellers de Terrassa van descarregar un 3 de 7, un 4 de 7 i la torre de 6, i van finalitzar l'actuació amb un pilar de 5.

Per la seva part, la colla local va portar a terme una actuació accidentada: va carregar un 4 de 6, després va intentar el 3 de 6, que finalment també va carregar; va aconseguir sense gaires problemes una torre de 5 i per acabar, va fer un pilar de 4 per sota.

Per la seva banda, els seus veïns, els Castellers del Riberal, van tenir una actuació més plàcida: 4 de 6, 3 de 6 amb agulla, 4 de 6 net i un pilar de 4.

Notícies relacionades

Després d'aquest viatge a la Catalunya Nord, els Castellers de Terrassa descansaran fins al dissabte 26, quan actuaran a la Festa Major del barri de Ca n'Aurell de la seva ciutat.

Llegiu més informacions de Terrassa a l'edició local