Estrena dels Minyons a Ullastrell amb cinc construccions de set

Els malves i l'altra colla de la ciutat, Castellers de Terrassa, coincidiran aquest dissabte en la Mostra de la Diversitat Cultural

El tres de set amb pilar que van construir Minyons de Terrassa a Ullastrell, aquest diumenge.

El tres de set amb pilar que van construir Minyons de Terrassa a Ullastrell, aquest diumenge. / MINYONS DE TERRASSA

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / Terrassa

La temporada castellera tradicionalment començava en la majoria dels casos per Sant Jordi. Però en aquests moments, l'ímpetu i la voluntat de les colles castelleres és tan gran que aquest mateix punt d'arrencada de la temporada ja ha quedat superat.

Minyons de Terrassa n'és una bona mostra. La colla, que aquest any assajarà tres vegades a la setmana, va començar aquest diumenge la seva temporada castellera amb una actuació en solitari a la localitat veïna d'Ullastrell, on van descarregar una àmplia gamma de castells. La seva presència s'emmarcava dins de les Festes de Serralavella de la localitat.

Els malves van aixecar cinc construccions de set --3 de 7, 4 de 7, 5 de 7, 3 de 7 amb pilar i 4 de 7 amb pilar-- i finalment dos pilars de cinc simultanis, on es van poder veure canvis i cares noves en tots els pisos dels castells, des dels baixos fins a la canalla.

Notícies relacionades

La setmana que ve, Minyons actua dissabte a la tarda en la Mostra de la Diversitat Cultural que se celebra a Terrassa. Un acte al qual anualment assisteix la colla i que serveix per posar a punt estructures i castellers en aquest inici de temporada.

Castellers de Terrassa també inicia temporada

Els Minyons no estan sols a Terrassa pel que fa a activitat castellera: l'altra colla de la localitat egarenca, Castellers de Terrassa, obre temporada aquest dissabte, dia 16, participant també en la Mostra de la Diversitat Cultural i diumenge a la localitat veïna de Sabadell, en la Diada d'Inici de Temporada dels Castellers de Sabadell, que comptarà amb la colla amfitriona i els Xics de Granollers.