Minyons vol descarregar el 5 de 9 amb folre, la 'supercatedral', a Girona

Els terrassencs van carregar aquest castell per última vegada el 2008 a Vilafranca del Penedès

Els Minyons de Terrassa assagen un castell a la seva seu, ahir a la nit.

Els Minyons de Terrassa assagen un castell a la seva seu, ahir a la nit. / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / Terrassa

Minyons de Terrassavoldescarregara la plaça del Vi deGirona, durant la Fira de Sant Narcís, el5 de 9 amb folre, la denominada supercatedral dels castells. Es tracta d'una construcció de gamma extra de 9 pisos d'altura amb cinc persones per pis, reforçat amb una estructura suplementària (el folre) al pis de segons.

Aquest castell és la construcció de nivell superior al 5 de 8, coneguda com la 'catedral dels castells'. Els terrassencs elvan descarregar per primera vegada el 1996, al Raval de Montserrat, a la XVIII Diada dels Minyons. L'any passat ja van fer a Girona un intent d'aquest castell, que no va arribar a més. L'última vegada que elvan carregarva ser a Vilafranca, per Sant Fèlix el2008. Ara el repte ésdescarregar-lo, cosa que van aconseguir perúltima vegada dos anys abansal mateix espai.

En el camí cap a la Fira de Sant Narcís de Girona, els de la camisa malva tornen a actuar aquest diumenge a la Diada delsCastellers de Mollet, acompanyats perCapgrossos de Matarói elsCastellers del Riberal.

Notícies relacionades

En aquest tram final de temporada, Minyons torna a intensificar els assajos al seu local del carrer Teatre (o al veí de Vapor Ventalló, en cas de pluja) i aquest mateix divendres 19 comencen unes sessions especials d'entrenament que seguiran dimarts que ve, dijous i divendres.

En aquest sentit, la colla terrassencaconvida tots els aficionatsals castells a disfrutar de l'experiència des de dins i obre les portes de la Casa Jacint Bosch a tots aquells que vulguin anar a donar un reconeixement per aconseguir una Girona de gamma extra.