Tennis

Alcaraz llueix el seu número 1 a Torí

«Tot ha sigut molt ràpid, només lamento no ser a la pista com a jugador», diu el jove tennista murcià

Alcaraz llueix el seu número 1 a Torí

Reuters

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Somrient, feliç i aclamat pel públic del Pala Alpitour de Torí, Carlos Alcaraz ha rebut el trofeu com a número 1 mundial de la temporada 2022. Tot just fa cinc anys, amb només 14 anys, el tennista murcià havia presenciat a l’O2 Arena de Londres, com Rafael Nadal rebia el mateix trofeu que aquest dimecres li ha entregat Andrea Gaudenzi, extennista i actual president de l’ATP. Un premi que l’acredita com el número 1 més jove de la història des que es va crear la classificació el 1973.

«Mai hauria ni somiat que cinc anys després jo aixecaria aquest trofeu. Tot ha sigut molt ràpid», ha explicat Alcaraz en una entrevista a Movistar quan li han recordat l’anècdota. Sota els focus de la pista, Alcaraz ha agraït el premi, feliç i orgullós, però també ha recordat que li hauria agradat estar jugant el torneig. «Lamento no ser aquí a la pista, espero poder fer-ho l’any que ve», ha dit el jove tennista murcià que es va quedar sense jugar a Torí per una ruptura abdominal que l’ha tingut de baixa sis setmanes i li impedirà també jugar les Finals de la Copa Davis amb Espanya a Màlaga la setmana vinent.

«Significa molt per a mi formar part de la història del tennis al costat de llegendes», va afegir Alcaraz. Sobre com va viure des de la distància el fet que Nadal i Tsitsipas poguessin passar-lo, confessava que «tota la meva vida he anat amb Rafa i aquí també volia que guanyés. Tot i que m’hagués tret el número 1, me n’hauria alegrat. Sí que anava amb Djokovic en el partit amb Tsitsipas».

Salt vertiginós

El salt d’Alcaraz ha sigut vertiginós des que el 26 de febrer de 2018 es va estrenar al lloc 1.414 del rànquing de l’ATP guanyant els seus primers punts en el torneig ITF de Múrcia. Un any després saltava al lloc 492, el 2020 fins al 141, el 2021 al número 32 per finalitzar aquest 2022 com a número 1. Un salt vertiginós que ni en els millors somnis podria creure que aconseguiria tan ràpid malgrat la seva ambició esportiva. 

Alcaraz succeeix al capdavant de la classificació Novak Djokovic, que va ser el millor el 2021 i que ha inscrit el seu nom en el palmarès en set ocasions. 

El tennista serbi sumava 373 setmanes com a número 1 abans que perdés la seva condició a mans de Daniïl Medvédev el passat 15 d’agost, després de no poder jugar l’Open d’Austràlia, els Masters 1000 d’Indian Wells i Miami, a més de no rebre els 2.000 punts com a campió de Wimbledon.

Una sagnia que seguiria després al no participar tampoc en els Masters 1000 de Toronto, Cincinnati i l’Open dels Estats Units, per no estar vacunat contra la covid-19. Djokovic només ha jugat 10 tornejos aquest any, en els quals no ha pogut optar a 12.000 punts.

Elogis de Djokovic

Notícies relacionades

Malgrat aquesta situació, Djokovic ha destacat l’èxit d’Alcaraz.  «No vull entrar en la discussió de si he jugat menys o més. És el que és. El Carlos s’ho mereix. La realitat és que és el número u. Va guanyar un Grand Slam i molts partits i tornejos. Representa molt bé al tennis», ha destacat a Torí el tennista serbi aquest dimecres, després de classificar-se per a les semifinals del Masters per 11a vegada, després de vèncer Andrei Rublev (6-4, 6-1).

Guanyar a Torí és ara l’objectiu de Djokovic que la temporada vinent ja podrà participar a l’Open d’Austràlia després de rebre el permís del govern australià per entrar al país. «Saber que començaré el meu any a Austràlia em dona tranquil·litat i em treu la pressió que sentia».