NITTO FINALS ATP

Djokovic comença contundent i Nadal se la juga avui

L’exnúmero 1 guanya Tsitsipas i Medvédev cau davant Rublev

Djokovic comença contundent i Nadal se la juga avui
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ràpid, contundent i elèctric, Novak Djokovic, campió en cinc ocasions de les Nitto Finals ATP, va mostrar clares les seves intencions en el seu debut davant Stefanos Tsitsipas, a qui es va imposar per 6-4 i 7-6 (4) i li va arrabassar, a més, la possibilitat al grec d’acabar número 1.

Djokovic no va donar opcions a un rival a qui ha guanyat en 10 de 12 ocasions, l’última al Masters 1000 de París-Bercy. La seva efectivitat en el servei, sense perdre’n cap, i restant van ser armes decisives per derrotar Tsitsipas, en la que diuen és la pista més ràpida del Masters en els últims 10 anys. «Era important mantenir el servei i pressionar amb la resta. Avui tot ha sortit perfecte», deia feliç l’ex número 1 mundial.

La victòria en dos sets de Djokovic és important, de cara a buscar el bitllet a les semifinals en el grup vermell on, en el primer partit, Andrei Rublev va sorprendre Daniïl Medvédev, a qui es va imposar per 6-7 (7), 6-3 i 7-6 (7) després d’una trepidant batalla sense treva dels dos tennistes russos.

Dia decisiu

Aquest dimarts, Rafael Nadal es juga la possibilitat de seguir amb opcions de classificar-se per a les semifinals i mantenir la lluita pel número 1 mundial amb Carlos Alcaraz. Per aconseguir les dues coses haurà de guanyar Felix Auger-Aliassime (14.00 hores, Movistar).

Notícies relacionades

Després de la derrota soferta en el seu debut en el torneig davant el nord-americà Taylor Fritz (7-6, 6-1) Nadal no pot tornar a fallar davant el tennista canadenc, assessorat pel seu oncle Toni Nadal, que també va perdre el primer partit davant Casper Ruud (7-6, 6-4). 

Nadal ha derrotat Auger-Aliassime en les dues anteriors ocasions en què s’han enfrontat a Madrid 2019 (6-3, 6-3) i aquest any a Roland Garros (3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-2). «Hauré de jugar millor si vull guanyar-lo. A mi em falten partits i ell està tenint un gran final de temporada», deia l’actual número 2 mundial.