Tennis

Alcaraz es retira lesionat a París

El número 1 mundial va patir una lesió abdominal i va optar per abandonar quan perdia contra el danès Rune per 6-3, 6-6 i 3-1 en el ‘tie-break’

A1-159308992.jpg

A1-159308992.jpg / AFP / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz no ha tingut un final feliç en el Masters 1000 de París-Bercy. El tennista murcià s’ha retirat quan perdia contra el danès Holger Rune per 6-3 i 3-1 en el ‘tie-break’ del segon set. Unes molèsties intercostals l’han obligat a abandonar el partit, de cara a una possible lesió que agreugés el final d’un any en què defensa acabar com a número 1 mundial. Abans d’això, els dos joves tennistes, companys en edat júnior, estaven protagonitzant un espectacular partit.

Alcaraz i Rune representen una nova generació que arriba per canviar la manera de jugar a tennis. I es va veure sobre la pista. Contundència en cada cop per veure qui colpeja més fort. Trencar la bola. Evitant els llargs intercanvis i buscant els cops guanyadors. I en aquest duel, el primer set se’l va emportar el tennista danès, que va començar guanyant sis punts seguits abans que Alcaraz li trenqués la ratxa, fent el primer ‘break’ (4-2) i dominant el ritme i la velocitat del joc fins emportar-se el set en 36 minuts.

En la segona mànega Alcaraz va aconseguir igualar el ritme de Rune i el va forçar a més intercanvis. Va poder fer-li ‘break’ en tres ocasions. La primera en el primer joc i dues més en el vuitè, però el danès va salvar la situació amb la seva poderosa sacada. Així es va arribar al 6-5 per a Alcaraz, que va haver de demanar un temps mèdic per un dolor intercostal. No aguantava amb la seva sacada i, en el ‘tie-break’, amb 3-1 en contra va optar per la retirada.

Notícies relacionades

Rune s’enfrontarà aquest dissabte (14.00 hores, Movistar) a Auger-Aliassime, número 8 mundial, que es va imposar en quarts de final al nord-americà Francis Tiafoe per 6-1 i 6-4.

El tennista canadenc va sumar la seva setzena victòria consecutiva i encadenant els títols de Florència, Anvers i Basilea. L’última derrota l’hi va infringir Roberto Bautista, ja fa més d’un mes, en el torneig d’Astanà. La ratxa li ha permès a Auger-Aliassime guanyar-se una de les dues últimes places de les Finals ATP que es disputaran del 13 al 20 de novembre a Torí, juntament amb d’Alcaraz, Nadal, Medvédev, Ruud, Tsitsipas, Djokovic i Rublev.