Tennis

Nadal: «Mai saps quan serà l’últim partit, sobretot a la meva edat»

El tennista balear de 36 anys se sent poc competitiu després de la seva derrota davant Paul a París-Bercy

Nadal: «Mai saps quan serà l’últim partit, sobretot a la meva edat»
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El retorn de Rafael Nadal al circuit no va ser com esperava l’exnúmero 1 mundial que va perdre davant Tommy Paul per 3-6, 7-6 (4) i 6-1. El tennista balear ha reconegut haver jugat «un partit horrible». La derrota no li impedirà ser a les Finals ATP que es disputen a Torí del 13 al 20 de novembre entre els vuit millors tennistes de la temporada 2022.

«No tinc res a perdre per ser a la Copa Masters», va anunciar malgrat reconèixer que li falta ritme i més partits per ser competitiu. Des que va guanyar el seu primer Roland Garros sempre ha estat classificat per jugar el torneig que tanca la temporada, tot i que per les seves lesions no ha pogut jugar en bastantes ocasions. Nadal vol ser a Torí.

«Espero ser-hi (va dir Nadal somrient). Sí, no passa res, espero ser allà. Estic emocionat per jugar, tot i que no han sigut els mesos perfectes per a mi, per descomptat. Però vaig allà sense res a perdre després d’un bon any, vull anar allà i donar el millor de mi. «Mai saps quan serà l’últim partit, sobretot a la meva edat,» va dir insistint que viu el tennis «dia a dia».

Poques opcions a Torí

Notícies relacionades

Sobre les seves opcions a Torí es va mostrar molt realista. «Per a mi és difícil imaginar ara arribar a les ATP Finals amb prou forma per guanyar un torneig com aquest que no he guanyat durant tota la meva carrera. Per jugar contra els millors jugadors del món des del primer dia, necessites ser allà amb ritme de competició i això no passarà», va admetre després de la seva ràpida derrota a París, que li pot fer perdre el seu lloc de número 2 si Casper Ruud o Stefanos Tsitsipas guanyen el Masters 1000 francès.

Nadal arribava amb diversos interrogants mentals i físics a París: va ser pare primerenc el passat 8 d’octubre i portava sense competir en individuals des que va caure en els vuitens de l’US Open fa dos mesos davant el nord-americà Frances Tiafoe. Tanmateix, no va voler buscar excuses per a la seva derrota. «Això és sempre el mateix. Si jugues bé, guanyes, si no, perds. Hi va haver moments en què estava jugant bé, però no en els moments clau», va analitzar.

Temes:

Rafa Nadal