Preparat per a la batalla

Nadal mostra el seu millor tennis per entrar en els vuitens de Wimbledon

El tennista balear es desfà amb contundència de l’italià Sonego per 6-1, 6-2 i 6-4

Nadal mostra el seu millor tennis per entrar en els vuitens de Wimbledon
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Objectiu complert. Rafael Nadal ja està entre els 16 tennistes que es disputaran el títol de Wimbledon en els vuitens de final del torneig. El camí encara és llarg per pensar a mossegar el tercer títol a l’All England Tennis Club de Londres, però aquest dissabte ja ha mostrat un tennis per presentar també la seva candidatura després de desfer-se de l’italià Lorenzo Sonego per 6-1, 6-2 i 6-4.

En 65 minuts i cedint només tres jocs Nadal ja tenia oberta de bat a bat la porta dels vuitens de final de Wimbledon. Va entrar a la central disposat a no perdre temps, després dels maratonians partits femenins que abans havien disputat les nord-americanes Amanda Anisimova i Coco Gauff i, després, Paula Badosa contra Petra Kvitova.

Passats els dos primers partits d’adaptació sobre l’herba, Nadal va mostrar el seu millor tennis per a les batalles de la segona setmana, quan entra en joc el títol. Si Novak Djokovic i Carlos Alcaraz es van classificar amb un monòleg de tennis, Nadal no va voler ser menys. Sonego ho va pagar.

Llançat cap al triomf

Nadal es va apuntar el primer set en 28 minuts, amb tres jocs en blanc, un 100% d’efectivitat amb la primera sacada i només quatre errors no forçats, dos dues dobles faltes en l’únic servei amb problemes. L’efectivitat es va mantenir en el segon. Va necessitar 38 minuts i va cedir dos jocs, amb set errors no forçats. Sonego seguia anant d’una banda a l’altra de la pista, sense poder respondre al setge i la determinació del tennista balear.

El jugador italià, que havia sortit disposat a presentar batalla, mirava a la seva llotja incrèdul, sense saber que estava passant. Per això, quan amb 4-0 en contra va aconseguir guanyar un joc amb tres bons cops, va aixecar els braços per celebrar-ho i demanant al públic que l’animés.

No n’hi va haver prou. Nadal havia posat la directa. Continuava intractable. Amb canvis de ritme, velocitat de cames, cops espectaculars, que desbordaven Sonego.

El final, sota sostre

Nadal no afluixava. Disfrutava sobre la central i si va trigar una mica més a guanyar el tercer set va ser perquè, amb 4-2 al marcador, es va haver d’aturar el partit 12 minuts per tancar el sostre i poder encendre els llums per la falta de visibilitat, de què es va queixar el tennista balear.

Notícies relacionades

Sense res a perdre, Sonego va aprofitar el canvi d’escenari, per sorprendre Nadal i fer-li el primer ‘break’, en blanc, per igualar 4-4. Nadal va reaccionar per fer el ‘break’ immediatament i tancar el partit amb la sacada i dos primers serveis. Impecable.

Nadal s’enfrontarà aquest dilluns en vuitens de final al tennista neerlandès Botic van de Zanschulp (25è mundial), que va guanyar el francès Richard Gasquet per 7-5, 2-6, 7-6 (7) i 6-1.