Open de Tennis dels EUA

Emma Raducanu: una reina adolescent a Nova York que fa història

  • La britànica de 18 anys guanya en dos sets l’adolescent Leylah Fernández i arriba al títol sense cedir cap set

  • És la primera tennista, de qualsevol gènere, que conquista un gran arribant des de la fase prèvia

Emma Raducanu: una reina adolescent a Nova York que fa història
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Hi ha victòries i victòries. La d’Emma Raducanu, als 18 anys flamant campiona de l’Open dels Estats Units després d’imposar-se aquest dissabte per 6-4 i 6-3 a una altra adolescent, la canadenca Leylah Fernández, és una de les més superlatives que recorda el tennis i l’ha fet guanyar un lloc immediat als llibres d’història.

La jove tennista britànica nascuda al Canadà, de pare romanès i mare xinesa, s’ha convertit en la primera tennista, de qualsevol gènere, que arriba des de la fase prèvia fins a la conquesta d’un gran. Raducanu s’ha coronat, a més, sense cedir ni un sol set en el camí, ni en els tres partits de la fase de qualificació ni en els set partits posteriors que han culminat en el títol.

L’esclat adolescent que ha fet les delícies de públic, experts i organitzadors d’un Open que va començar tocat al quadro femení per l’absència de Serena Williams, ha sumat alegria i frescor a un tennis d’altura. Aquest dissabte l’Arthur Ashe era un temple d’èxtasi col·lectiu. I ningú era més símbol de totes aquestes emocions que la mateixa Raducanu, decidida a la pista, amb un tennis potent i precís que ha sigut capaç de frenar les ànsies i possibilitats de triomf que també té Fernández, i que després de segellar amb un ace la victòria s’ha entregat a la glòria de la victòria amb una innocència que desarma.

Primer ha quedat estirada a terra. Després s’ha abraçat a Fernández, que ha creuat la xarxa per felicitar-la. Després ha pujat a abraçar-se també amb el seu equip i finalment s’ha assegut a esperar la cerimònia amb un somriure etern, net, mentre mirava en una de les pantalles gegants de la pista un resum d’imatges de les seves pròpies jugades. Com si fos una pel·lícula. Però la protagonista era ella.

Nova galàxia

Notícies relacionades

Fa només tres anys Raducanu i Fernández es mesuraven en el campionat júnior de Wimbledon (on també va ser Raducanu qui va guanyar). Ningú podia haver predit que les tennistes que arribaven a aquest Open com a 150 i 73 del món serien a la final de Nova York. I, no obstant, ho serien. I d’allà marxen amb xecs respectius de 2,5 i 1,25 milions de dòlars, la garantia d’una allau d’atenció mediàtica i contractes publicitaris i de patrocinadors i havent entrat totes dues en una nova galàxia. Estrelles que brillen per dret propi.

Raducanu no és només la campiona més jove en un gran des que Maria Xaràpova va guanyar a Wimbledon amb 17 anys el 2004. També ha tornat el tennis femení del Regne Unit a un lloc on va ser per última vegada Virginia Wade el 1977 al conquistar a Wimbledon el seu tercer gran i marxa de Nova York com a nova número u britànica. En el rànquing de la WTA puja fins al lloc 24. Fernández, que ha superat el seu també vibrant camí a Flushing Meadows de rivals com Naomi Osaka, la triple campiona Angelique Kerber i a Elina Svitolina i Arina Sabalenka, números cinc i dos del món, ascendeix fins al 27.

Temes:

Open dels EUA