Open de Tennis dels EUA

El cos frena Alcaraz

  • La jove promesa es retira en els quarts davant Felix Auger-Aliassime quan anava perdent 6-3, 6-1 aparentment per un problema a l’adductor

US Open Tennis Championships

US Open Tennis Championships / JOHN G. MABANGLO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Abans de sortir a Arthur Ashe per seguir amb un difícil duel davant Felix Auger-Aliassime l’estel·lar camí en el seu debut a l’Obert dels Estats Units, van preguntar a Carlos Alcaraz com se sentia físicament. «Em sento bé», va dir la jove estrella espanyola des dels passadissos. «Quan surts a la pista t’oblides de tot i et concentres». Una hora i vuit minuts després, alguna cosa havia canviat i el cos l’obligava a abandonar el partit.

La decisió va caure com una galleda d’aigua glaçada per als fans, que estaven entregats al partit. El brillant i prometedor canadenc, de 21 anys acabats de complir, número 15 del món, havia agafat la davantera 6-3 i 3-1. Alcaraz, que portava un discreta cinta cinesiològica a la cuixa esquerra no semblava trobar-se còmode.

En l’últim intercanvi, el murcià va avisar el fisio i quan aquest va sortir sol van parlar breument. Pel que sembla, li va assegurar que no podria seguir per una lesió d’adductor que arrossega i que s’hauria aguditzat després dels èpics partits a cinc sets davant Stefanos Tsitsipas i Peter Gojowczyk. Poc després deia adeu.

Notícies relacionades

El sobtat comiat posa fi al somni d’Alcaraz, però no entela la memorable carta de presentació en els grans que ha firmat el jove tennista d’El Palmar.

Auger-Aliassime, mentrestant, avança fent també la seva història amb la seva primera semifinal. El de Mont-real, un jugador amb consistència i classe dins i fora de la pista, que aquest any va arribar també a quarts a Wimbledon i va batre el seu ídol, Roger Federer, és el primer canadenc que arriba a la ronda de quatre a Nova York. Allà l’espera divendres el número 2 del món, Daniïl Medvédev, l’únic que per ara no ha cedit ni un set en aquest Obert.