A PUNT PER ALS JOCS OLÍMPICS

Carreño aconsegueix a Hamburg el títol més important de la seva carrera

El tennista asturià s’imposa clarament a Krajinovic i pujarà del lloc 13 a l’11 del rànquing mundial

Carreño aconsegueix a Hamburg el títol més important de la seva carrera

Reuters / Cathrin Mueller

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tennista asturià Pablo Carreño s’ha adjudicat el torneig d’Hamburg, de categoria ATP 500 i disputat sobre terra batuda, després de superar aquest diumenge a la final el serbi Filip Krajinovic (6-2, 6-4). Aquest resultat permet el jugador de 30 anys sumar el segon títol de la temporada i el més important de la seva carrera.

Just abans de començar a disputar els Jocs Olímpics de Tòquio, el tennista espanyol va fer valer la seva condició de segon cap de sèrie del certamen alemany per derrotar Krajinovic –que havia aconseguit eliminar el gran favorit, el grec Stefanos Tsitsipas– en 1 hora i 23 minuts de joc. Tot això guanyant el 52% dels punts a la restada i sense haver d’afrontar cap pilota de ‘break’ en contra.

El número 13 del món –que pujarà al número 11 aquest dilluns– va aprofitar les dues ocasions de trencament de què va disposar en el primer set, en el tercer i el setè jocs, per avançar-se en el partit. Ja en la segona mànega, va arrencar amb un ‘break’ amb què en va tenir prou per adjudicar-se el parcial i el partit. D’aquesta manera, guanya el seu segon trofeu de l’any, després de l’aconseguit en l’AnyTech365 Andalusia Open de Marbella, i el sisè de la seva carrera. Abans havia guanyat a Chengdu, el 2019, Estoril el 2017 i Moscou i Winston Salem el 2016.

Djokovic, favorit per a l’or

Notícies relacionades

Pensant en els Jocs Olímpics, té clar que ha d’anar pas a pas. ¿El seu objectiu? «Arribar al cent per cent. Aclimatar-me de la millor manera. No faré tot el que m’agradaria ni tindré el temps desitjat però en el món del tennis hi estem acostumats». Carreño serà l’espanyol amb millor rànquing de la cita olímpica, a què sempre va tenir clar que aniria, tot i que entén que d’altres, i en especial Rafael Nadal, renunciessin. «Rafa, al final, és un jugador de 34 o 35 anys que ja ha guanyat dues medalles d’or, una d’individual i una altra en dobles. Ha jugat molt durant la seva carrera. Però ja havia renunciat a Wimbledon. Segur que no ha sigut un caprici. Segur que ho ha pensat molt i que és el millor per a la seva carrera».

Com a favorit de cara a l’or veu clarament Djokovic: «Està per sobre els altres. Sembla imbatible. Està a un nivell molt alt i si hi ha cap favorit a Tòquio és ell. Però també és el rival a batre, el que té tota la pressió a sobre. De tota manera no em fixo en ell ni en què farà. M’he de centrar en mi».