LA GRAN INCÒGNITA DEL CALENDARI

Nadal: «¿Els Jocs de Tòquio? Encara no ho sé»

  • «En aquest món on vivim avui dia les coses són canviants», reconeix el tennista

  • «Encara no sé quin serà el meu calendari. En aquesta situació no sé si hi aniré», diu el mallorquí.

Nadal: «¿Els Jocs de Tòquio? Encara no ho sé»
2
Es llegeix en minuts

A punt de començar la seva participació al Masters 1000 de Roma, Rafael Nadal ha volgut difondre els seus dubtes sobre la seva presència en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio, que es disputaran entre el 23 de juliol i el 8 d’agost. «¿Anar als Jocs de Tòquio? Encara no ho sé», ha dit el tennista mallorquí, i ha recordat que aquests dubtes venen perquè la pandèmia ha desbaratat des de fa mesos el seu calendari.

Per Nadal, la cita olímpica ha sigut sempre, com ell mateix ha confessat, «una superprioritat», però tot ha canviat amb el coronavirus. «En aquest món on vivim avui dia les coses són canviants. Fa gairebé any i mig que va començar pandèmia», ha dit el tennista en una conferència de premsa telemàtica prèvia al seu debut a Roma.

«També hi influeix que tinc gairebé 35 anys, així que prenc les decisions d’acord amb el que el cap i el cos m’exigeixen a cada moment»

Rafa Nadal, tennista

«Honestament, no en puc donar una resposta clara perquè encara no sé quin serà el meu calendari», ha confessat el mallorquí, i ha recordat que «en un any normal» ell sabria el seu full de ruta des de l’1 de gener. Però fa temps que ja res és normal. El mallorquí necessita organitzar, per tant, el seu calendari «perquè ara tot és diferent».

Debut contra Sinner

Tan diferent, que està obligat a viure pràcticament al dia. «Ara les decisions es prenen més a curt termini que a llarg», ha dit Nadal, i ha indicat, a més, que «també hi influeix que tinc gairebé 35 anys, així que prenc les decisions d’acord amb el que el cap i el cos m’exigeixen a cada moment».

Notícies relacionades

En «un món normal», Nadal no tindria dubtes. Seria a Tòquio per disfrutar de l’aventura olímpica. «La pandèmia ens ha fet viure coses a què no estàvem acostumats. Quan es parla de pandèmia es parla dels joves, però jo crec que ells tenen energies per adaptar-s’hi més», ha remarcat el tennista mallorquí, que s’estrena a Roma, on ha sigut campió en nou ocasions, amb el duel davant Jannik Sinner, el número 18 del món, convertit en la nova esperança del tennis italià.

«Serà un dels començaments més complicats possible, espero estar preparat contra Sinner», ha dit Nadal, que va recordar la seva derrota davant l’alemany Alexander Zverev. «A Madrid vaig jugar molt bé, després vaig tenir dos jocs dolents i tot es va perdre».