Nadal passa sense problemes als quarts de final a la Caja Mágica

• El número 2 mundial ha derrotat per 6-3 i 6-3 el jove australià Alexei Popyrin, de 21 anys i 76 mundial

1
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal ha accedit als quarts de final del Mutua Madrid Open al vèncer l’australià Alexei Popyrin per 6-3 i 6-3 en 1 hora i 19 minuts. El número 2 mundial només va anar just a l’inici del partit quan el tennista de 21 anys, número 76 mundial, d’origen rus però nascut a Sydney, li va arrabassar de sortida els set primers punts en joc. Popyrin, amb una sacada espectacular i potents míssils de dreta, va sorprendre el tennista mallorquí, que mai abans havia jugat amb ell i desconeixia el seu joc.

Nadal va necessitar 12 minuts per adaptar-se al rival, que venia la fase prèvia i en la ronda anterior havia sorprès l’italià Jannik Sinner, jugador que en teoria havia d’estar a la central teòricament en aquests vuitens de final. Després de fer el primer ‘break’, Nadal no ha deixat opcions a Popyrin i, després de fer un segon ‘break’ (4-1), ha certificat el primer set.

No ha variat la situació en la segona mànega, on Nadal ha trencat en el segon joc (2-0), prou avantatge per mantenir el comandament del partit al seu ritme i apuntar-se la victòria 454 en un partit de terra per passar als quarts de final on es creuarà amb el vencedor del duel entre el britànic Daniel Evans i l’alemany Alexander Zverev.

Medvédev, eliminat

En altres partits de la jornada matinal, el xilè Christian Garín ha donat la sorpresa a l’eliminar el rus Daniïl Medvédev, segon cap de sèrie i tercer del món, per 6-4, 6-7 (2) i 6-1. Per la seva part, l’austríac Dominic Thiem ha superat en la ronda de vuitens davant l’australià Alex DeMiñaur per 7-6 (9) i 6-4.