DUEL GENERACIONAL

Ferrero treu pressió a Alcaraz en el seu partit contra Nadal

  • El jove tennista murcià celebra aquest dimecres el seu 18è aniversari enfrontant-se per primera vegada al campió mallorquí, cinc vegades guanyador a la Caja Mágica (no abans de les 15.00 hores, Teleesport)

Ferrero treu pressió a Alcaraz en el seu partit contra Nadal
2
Es llegeix en minuts

Rebaixar la pressió i aconseguir que Carlos Alcaraz pugui afrontar aquest dimecres (no abans de les 15.00 hores, Teleesport) el seu partit contra Rafael Nadal perquè li aporti experiència de cara al futur i no sigui una llosa. Això és el que espera Juan Carlos Ferrero del «duel generacional» que ja s’anuncia entre el seu pupil i l’actual número 2 mundial.

«Tot el que es diu de Carlos com a relleu de Rafa crec que no és una cosa bona per a ell. És una pressió afegida que se li posa. No serveix massa. M’agrada pensar que tenim un altre jugador que té molt potencial. Amb el seu joc i la seva manera d’afrontar el partit a partit, em fa confiar que serà molt bo. Però cal anar pas a pas. El de dimecres és un partit més», va manifestar Ferrero en declaracions al torneig de Madrid.

«Per mi és un duel generacional. Rafa està jugant a un nivell altíssim, lluitant pels Grand Slams. No m’atreviria a parlar de relleu. És veritat que Carlos és el noi que ve per darrere, no per substituir sinó per optar a grans coses i fer grans partits», va indicar Ferrero en vigílies del partit que omplirà les 4.500 places de la central Manolo Santana de la Caja Mágica, el límit permès pels protocols de la Covid-19.

Concentració total

Ferrero assumeix la dificultat que comporta per a Alcaraz la cita amb Nadal, el millor de la història sobre terra, i la importància que el seu pupil mantingui la concentració i disputi cada punt.

«Sabem que Rafa en terra és pràcticament invencible, però el repte més gran serà intentar estar estable mentalment tota l'estona. Aquesta ha de ser la principal virtut de Carlos. Rafa juga absolutament cada punt i als joves, el que més els costa, és estar concentrats al cent per cent permanentment. En té moltes ganes», destaca Ferrero.

Victòries espanyoles

Notícies relacionades

A la jornada d’aquest dimarts al Mútua Madrid Open van aconseguir l’accés a la segona ronda del torneig Roberto Bautista que va vèncer l’italià Marco Cecchinato (6-2, 6-7, 7-5), Albert Ramos, que arriba com a campió a Estoril, i va eliminar el nord-americà Taylor Fritz (7-5, 5-7, 6-4 i Alejandro Davidovich que es va imposar al francès Pierre Hugues Herbert (6-7, 7-6, 7-6). També van superar el seu debut al torneig, entre altres, l’austríac Dominic Thiem (4t mundial), que reapareixia a Madrid, a més del rus Andrey Rublev (7è), l’italià Matteo Berrettini (10è).

Torn per Badosa

Al torneig femení, en el qual Paula Badosa buscarà aquest dimecres (11.00 hores) el seu accés a les semifinals del torneig contra la suïssa Belinda Bencic, aquest dimarts ha quedat eliminada la romanesa Simona Halep, dues vegades campiona a Madrid, contra la belga Elise Martens (4-6, 7-5, 7-5) que es creuarà amb Aryna Sabalenka.

Temes:

Rafa Nadal