FINAL INÈDITA

Tsitsipas i Rublev es jugaran el títol a Montecarlo

  • El tennista grec i el rus buscaran el seu primer Masters 1000 després d’imposar-se a Evans i Ruud, respectivament

Tsitsipas i Rublev es jugaran el títol a Montecarlo
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Montecarlo tindrà un nou campió aquest diumenge. El grec Stefanos Tsitsipas (número 5 mundial) o el rus Andrey Rublev (8) tindran l’oportunitat d’inscriure el seu nom en un trofeu que ha sigut propietat de Rafael Nadal en 11 ocasions. Tots dos, a més, es jugaran guanyar també el seu primer Masters 1000. Tsitsipas s’ha guanyat la plaça desfent-se del britànic Daniel Evans (6-1, 6-2), mentre que Rublev ha superat el noruec Casper Ruud (7-5, 6-3).

Tsitsipas només ha necessitat 69 minuts per imposar-se al botxí de Novak Djokovic. El tennista grec ha entrat a la central Rainiero III del Country Club amb les idees molt clares de què havia de fer davant un rival que havia guanyat en les dues ocasions anteriors que s’havien enfrontat, el 2020, a Hamburg (6-3, 6-1) i Dubai (6-2, 6-3), on també es va imposar amb comoditat.

Evans ha intentat trencar el ritme de Tsitsipas amb deixades i canvi d’altures en els seus cops, però sense la clarividència dels seus anteriors partits. El britànic li ha fet un ‘break’ (1-3), l’únic en tot el partit, però Tsitsipas ha trobat l’equilibri de joc i la calma per mantenir el seu avantatge.

Una mica més ha costat a Rublev aconseguir el seu pas a la final. El tennista rus, botxí de Rafael Nadal el dia anterior, ha començat dominant també el partit amb els seus potents cops i posant un ritme molt alt de sortida per apuntar-se la primera mànega, però Ruud ha aconseguit, en la segona, col·locar-se amb avantatge de 4-2. El noruec ha sabut frenar l’assetjament de Rublev per moments però el tennista rus ha superat la situació per capgirar el marcador i emportar-se el partit en 1 hora i 19 minuts.

Màxima igualtat

Notícies relacionades

Tstsipas i Rublev s’han enfrontat en sis ocasions anteriorment i la d’aquest diumenge a Montecarlo servirà per desfer l’empat a tres victòries. El tennista rus va guanyar el grec fa unes setmanes en el torneig de Rotterdam (6-3, 7-6), on va acabar guanyant el títol; mentre que Tsitsipas va vèncer Rublev en el passat Masters (6-1, 4-6, 7-6). A terra també estan igualats. Tsitsipas es va imposar en els quarts de final de l’últim Roland Garros (7-5, 6-2, 6-3) i Rublev a la final d’Hamburg (6-4, 3-6, 7-5).

Granollers cau en dobles

En el torneig de dobles Marcel Granollers va caure en les semifinals. El tennista català, que feia parella amb l’argentí Horacio Zeballos, va perdre en el ‘super tie-break’ amb els croats Nikola Metkic i Mate Pavic per 3-6, 7-5 i 10-4. Els altres finalistes sortiran del partit que enfronta Daniel Evans i el també britànic Neal Skupski contra els colombians Juan Sebastián Cabal i Robert Farah, ex números 1 mundials.