ALTERACIONS AL CALENDARI TENNÍSTIC

Nadal diu que no a jugar Roland Garros a porta tancada

El mallorquí condiciona la seva participació en el seu torneig favorit a la situació sanitària

«Ara mateix s'han de prendre precaucions i ser responsables», afirma el 12 vegades campió a París

zentauroepp53604592 file   in this june 9  2019  file photo  spain s rafael nada200601162903

zentauroepp53604592 file in this june 9 2019 file photo spain s rafael nada200601162903 / Christophe Ena

1
Es llegeix en minuts

Rafael Nadal jugarà el mes de setembre el torneig de Roland Garros si ho pot fer «en condicions òptimes de seguretat», segons ha defensat el mallorquí en una entrevista a l’emissió francesa Stade 2, en què expressa el seu rebuig a la possibilitat de disputar el seu torneig favorit sense públic, a porta tancada.

«Si podem jugar en condicions òptimes de seguretat, si tothom hi pot participar, si reuneixen aquestes condicions, sí, seré allà, però ara mateix s’han de prendre precaucions i ser responsables amb les decisions adequades per protegir la seguretat i la salut de tot el món del tennis», va dir al canal France TV Sport.

Interrogat sobre el futur del torneig, ajornat de maig a setembre per la crisi del coronavirus i del qual és dotze vegades campió, va dir que no pensa en això «de forma professional, sinó mèdica». «Em projecto en un món en el qual puguem protegir la salut de tota la gent que treballa en el torneig», va assenyalar.

En forma en el confinament

Nadal va confessar que no li agradaria que la competició es jugués a porta tancada, com especulen avui dia els organitzadors, perquè «el que et genera jugar davant del públic és una cosa difícil de trobar sense públic».

Notícies relacionades

Durant els dos mesos de confinament, va explicar, s’ha valgut de màquines de musculació per entrenar-se i mantenir la condició física, i des de fa un parell de setmanes ha reprès els entrenaments però només un parell de dies a la setmana.

«És una tornada progressiva, amb la màxima precaució, per estar preparat quan pugui tornar a jugar, però encara no sabem quan», va declarar, i va qualificar la crisi sanitària per la qual travessa el món com a «trista» i «desagradable per a tothom». «No queda més remei que esperar que la situació millori», va assenyalar, resignat.