INICIATIVA SOLIDÀRIA

Murray i Bertens guanyen el torneig virtual del Masters 1.000 de Madrid

jcarmengol46541251 tennis australian open first round melbourne arena me190114131851 / LUCY NICHOLSON

jcarmengol46541251 tennis   australian open   first round   melbourne arena  me190114131851
lmendiola53248880 a screen grab taken on monday april 27  2020 showing spain s200430210403

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tennista escocès Andy Murray i l’holandesa Kiki Bertens han conquerit aquest dijous el Mutua Madrid Open Virtual Pro, un cibertorneig benèfic que durant quatre dies ha comptat amb 32 tennistes per conscienciar en la lluita contra la Covid-19.

Amb el videojoc ‘Tennis World Tour’, aquest campionat tenia una dotació en premis de 150.000 euros per cada equip. Així, els guanyadors han decidit quina quantitat donar als companys dels seus circuits ATP i WTA que tenen problemes econòmics al no poder jugar per culpa de la pandèmia. La iniciativa solidària permetrà donar també 50.000 euros al Banc d’Aliments de Madrid.

Murray s’ha imposat en la final al tennista belga David Goffin per 7-6 (7-5), després d’haver superat les semifinals davant de l’argentí Diego Schwartzman per un problema tècnic que li ha impedit jugar, mentre que Goffin s’ha imposat en les semifinals al grec Stefanos Tsitsipas per 7-6 (8-6). 

«El meu servei ha marcat la diferència. Al final ha sigut tens. En la vida real, quan hi ha tensió en una pista, pots prendre el control. És més difícil quan també has de lluitar contra la tecnologia», ha valorat Murray després de la seva victòria en una final disputada a la central virtual idèntica a la pista Manuel Santana de la Caja Mágica, on hi va haver problemes de connexió que van complicar el joc dels tennistes.

Nadal, eliminat aviat

En el torneig femení, Bertens, campiona del torneig l’any passat, s’ha imposat a la francesa Fiona Ferro per 6-1, després d’eliminar, respectivament, l’holandesa a l’exnúmero 1 mundial, la danesa Caroline Wozniacki (7-5) i la francesa a la romanesa Sorana Cirstea (6-3).

 

Notícies relacionades

Rafael Nadal, que va participar en el torneig, no va poder superar la fase de grups en què, després de guanyar el canadenc Denis Shapovalov (4-3), va caure contra Murray (4-0) i el francès Benoit Paire (4-1). A més del número 2 mundial, també van participar en el torneig David Ferrer, retirat l’any passat del circuit, i Carla Suárez, tots dos eliminats en els primers partits, com Nadal.

Durant els quatre dies del torneig hi va haver un total de 50 milions de connexions dels aficionats que van voler seguir els partits. tot i que el format no acabava d’enganxar-los per falta de dinamisme en general i uns gràfics i moviments dels jugadors lluny dels millors jocs del moment de tennis, a més que alguns partits no van poder jugar-se per problemes en la connexió d’alguns tennistes.