la plaga del coronavirus

Nadal i Djokovic veuen molt difícil el retorn del circuit

«El tema no és jugar a porta tancada o no. No tornarem a la normalitat fins que no hi hagi una vacuna», diu el tennista balear

marcosl48563544 paris  france   june 09  a detailed view of the shoes of raf200317170737

marcosl48563544 paris france june 09 a detailed view of the shoes of raf200317170737 / Julian Finney

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rafael Nadal  i Novak Djokovic veuen molt complicat que el tennis torni aviat a «la normalitat», segons van valorar en una tertúlia feta dimecres a la nit amb altres grans esportistes en els programes esportius ‘El partidazo’, de la COPE, i a ‘El transistor’, d’Onda Cero. «Si les coses van millor en els pròxims mesos, prenent les mesures necessàries, es pot acabar la temporada en altres esports, però el tennis és un esport totalment global, setmana a setmana», va dir el 12 vegades campió de Roland Garros.

«El tema no és jugar a porta tancada o no. El tema és el que comporta l’organització de qualsevol esdeveniment de tennis. Fins que no hi hagi una cura, la situació serà complicada; i en aquest sentit en el tennis hem de tenir responsabilitat. És un esport tan global que veig difícil que hi pugui haver un torneig oficial a curt i mitjà termini», va afegir sobre l’aturada en el tennis.

Set milions recaptats

Nadal encapçala junt amb Pau Gasol una iniciativa amb la Creu Roja per recaptar fons per ajudar a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. L’internacional espanyol de bàsquet va anunciar que la recaptació supera ja els set milions d’euros. «Ho porto millor ara que fa tres setmanes, tot i que fa més temps que estem confinats i la situació és la que és, però almenys els éssers humans ens adaptem al que hi ha», van explicar a la tertúlia.

«Tenim aquesta capacitat, sens dubte. També al principi les notícies eren terribles i es feia difícil tenir ganes de res. Vaig passar una setmana fent les coses trist i desganat. Després vaig començar a pensar en positiu i a ajudar la gent que realment ho està passant malament», va afegir Nadal.

El tennista balear va reconèixer que ja a Indian Wells, uns dies abans de l’estat d’alarma, va arribar a Espanya tement el pitjor. «El primer va ser un xoc, però ja vèiem una realitat a Itàlia, que és un país veí. Les coses que estaven passant a la Xina no les preníem tan seriosament», va afirmar.

Preocupació pel futur

«El que menys em preocupa en el dia d’avui és el tennis. Estic fent les meves tasques perquè el cos no s’atrofiï més del que està. És una cosa molt seriosa que va per llarg i hi ha tanta gent que està patint una realitat tan terrible que el menys important en el dia d’avui és el tennis», va insistir, abans de compartir minuts de ràdio amb Novak Djokovic.

«Aquestes últimes setmanes hem estat parlant hores en el Consell de Jugadors, mirant les maneres del nostre esport de tirar endavant. Ajudar els que ho estan passant malament. No podem decidir el calendari, però podem ajudar els jugadors de la resta de l’ATP que no són dels 100 millors del món que podem guanyar-nos la vida bé», van explicar els dos tennistes per antena.

Djokovic, a punt per jugar

Notícies relacionades

L’actual número 1 mundial va agrair el fet de poder passar temps amb la seva família i va explicar el motiu de ser a Marbella. «El meu germà viu aquí, aquesta és la raó que estiguem passant aquest temps tots junts. Som molt feliços i és fantàstic passar un temps amb la família, perquè els tennistes sempre estem viatjant i ara podem passar temps de qualitat», va dir Djokovic que va arribar a suggerir la possibilitat de viure a Espanya en el futur.

«Ens hi trobem molt bé i és probable que en el futur ens mudem aquí», va declarar el tennista serbi, que està mantenint una gran activitat quant a donacions.  «Jo estic a punt per jugar, però crec que trigarem mesos a reprendre l’activitat. Això de jugar a porta tancada no és una cosa que ens competeixi a nosaltres, crec que la salut està per sobre de l’esport», va assegurar.