estrella amb problemes

Federer s'esprem per continuar viu a Austràlia

El tennista suís elimina el jugador local John Millman després d'un maratonià partit i cinc sets

federer

federer / WILLIAM WEST (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Roger Federer va arribar a estar 8-4 per sota en el superdesempat de l’últim set, però va superar en un trepidant duel l’australià John Millman per 4-6, 7-6 (2), 6-4, 4-6 i 7-6 (8) en un partit que es va allargar fins a les quatre hores. «Gràcies a Deu hi ha superdesempat a deu punts en lloc d’un de normal, perquè, si no, hauria perdut el partit», va agrair el suís després de l’últim duel de la jornada.

Els dos tennistes van firmar en l’últim torn de la pista Rod Laver Arena el duel més emocionant en aquesta edició després d’alternar-se el timó del partit en nombroses ocasions i no sentenciar el xoc fins a l’últim sospir. La continuïtat de Federer en el primer gran de la temporada va penjar tant d’un fil fins al punt que el seu rival va arribar a dominar el superdesempat a deu punts per 8-4.

El precedent del US Open

No obstant, el tennista amb més títols Grand Slam de la història (20) no va deixar aquesta vegada que el local Millman dictés sentència en una competició ‘major’ igual com va fer a l’Obert dels Estats Units del 2018 quan es va convertir en el botxí de Federer.

Després d’accedir a la tercera ronda amb dos partits brillants, el suís va encaixar per primera vegada un set en contra, situació que va deixar a Rafael Nadal com a únic tennista dels tres grans sense rebre un parcial desfavorable.

El tennista de Basilea va assolir amb la victòria sobre l’australià la seva victòria número cent a Melbourne Park, xifra que va estrenar amb la seva victòria sobre el nord-americà i exnúmero u mundial Michael Chang en la primera ronda de l’edició del 2000.

Notícies relacionades

Només tres tennistes poden presumir d’haver guanyat 100 partits en algun dels quatre grans de la raqueta: Martina Navratilova (Wimbledon) i Chris Evert Serena Williams (US Open).

En el seu pròxim encreuament, el suís es va imposar en les dues ocasions que es va enfrontar a l’hongarès Marton Fucsovics: la primera a Austràlia el 2018 i la més recent, a Dubai el 2019.