PRIMER GRAND SLAM

Carla Suárez avança i Badosa s'acomiada de l'Obert d'Austràlia

La tennista canària elimina Sabalenka (7-6, 7-6) i la catalana cau davant Kvitova (7-5, 7-5)

carla-suarez

carla-suarez

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Crit d’alegria desbocat al centre de la pista i minuts després llàgrimes desconsolades davant de les càmeres d’Eurosport.  Emocions màximes per a Carla Suárez, que afronta el seu últim Obert d’Austràlia després d’anunciar que deixa el circuit al final d’aquesta temporada. La canària tenia una dura rival a la pista, la bielorussa Arina Sabalenka, i ha tret tota la màgia del seu tennis per aconseguir la victòria per 7-6 (8-6) i 7-6 (8-6), en una batalla de 2 hores i 10 minuts.

Suárez no va tenir sort en el sorteig, ja que la va aparellar a Sabalenka, onzena favorita del torneig. Tampoc la canària era la rival que hauria escollit la jove tennista bielorussa per debutar en l’Obert d’Austràlia. Es va notar a l’inici. Totes dues van jugar tenses i nervioses i es van trencar el servei vuit vegades. Sabalenka va deixar escapar un 5-3 i Carla Suárez, un 6-5, però sense tenir cap bola de set en aquestes oportunitats. El ‘tie-break’ va decidir qui s’apuntava la mànega, i va ser la canària.

En el segon set no hi va haver tants trencaments, només dos, però també es va decidir en el ‘tie-break’. Sabalenka, que va cometre la barbaritat de 58 errors no forçats, va deixar escapar un 0-40 amb 5-5 i va tornar a cedir en la ‘mort sobtada’ davant de Carla Suárez

 

«Vinc de lesions, d’un any dolent, de dues derrotes i, ara, un mal sorteig. No havia derrotat mai Sabalenka i aquest torneig m’agrada molt. Haver perdut en primera ronda aquest últim any hauria sigut una garrotada. Per això vaig fer aquest crit», valorava, ja més tranquil·la, a la sala de premsa després de la seva victòria.  Carla Suárez s’enfrontarà en segona ronda a la polonesa Iga Swiatek, de 18 anys i 56 mundial, que va ser finalista del torneig júnior a Austràlia el 2018.

També en partit de primera ronda, ajornat el dia anterior, Sara Sorribes va passar a segona ronda al remuntar un set davant de l’eslovaca Veronika Kudermetova a qui es va imposar per 2-6, 6-1 i 6-1.

Derrota de Badosa

A la mateixa hora i a la pista central Rod Laver Arena, Paula Badosa, buscava l’accés a la tercera ronda del torneig davant de la txeca Petra Kivitova, número 8 del món, finalista de l’any passat i doble campiona de Wimbledon. La jove tennista catalana, de 22 anys, no va poder aconseguir el seu objectiu però va demostrar que va pel camí de competir amb les millors i va forçar la seva rival al màxim abans de cedir-la derrota per 7-5 i 7-5. 

Badosa es va mostrar molt sòlida des del fons de la pista, recolzada en un gran primer servei, competitiva i valenta davant d’una rival a la qual «admiro i m’agrada com juga i com és ella», va dir. Badosa va deixar escapar en el primer set un avantatge de 4-2 i dues boles per al 5-2 i, en el segon, va remuntar un 3-1 i va tenir un 0-40 i 5-4 per forçar el tercer, amb un revés paral·lel que va desbordar Kvitova i va sortir de la pista per mil·límetres després de la revisió de l’ull de falcó que van demanar les dues jugadores.

Notícies relacionades

 

«El partit s’ha decidit per detalls», va destacar la campiona júnior de Roland Garros el 2015, actualment 97 mundial, feliç per debutar en una de les grans pistes del circuit.  «És una cosa que havia somiat des de petita i espero tornar aviat a jugar en escenaris com aquest», va dir, feliç.