LA COPA MASTERS DE TENNIS

Nadal venç Tsitsipas, però s'acomiada del Masters després de la victòria de Zverev

El triomf del mallorquí no va servir de res al tombar després l'alemany a Medvedev

zentauroepp50919333 london  united kindgom   15 11 2019   rafael nadal of spain 191115160302

zentauroepp50919333 london united kindgom 15 11 2019 rafael nadal of spain 191115160302 / WILL OLIVER

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal va celebrar el número 1 mundial amb una treballada victòria davant Stefanos Tsitsipas per 6-7 (4-7), 6-4 i 7-5 que va acabar sent insuficient al derrotar després Alexander Zverev a Daniil Medvedev (6-4, 7-6 (4), per la qual cosa el jugador espanyol s’acomiada del torneig, com li va passar dijous a Djokovic.

El tennista mallorquí va complir amb la seva part per continuar viu a Londres, però Medvedev va ser incapaç de batre un Zverev més efectiu i motivat.

El partit de Nadal va començar fred, sense ritme. Tant Nadal com Tsitsipas s’han esforçat a mantenir el servei sense buscar altres opcions per sorprendre el rival, però cap ha aconseguit un sol punt de ‘break’ en aquella fase. Així la igualtat s’ha mantingut fins al ‘tie-break’ en què la sacada del grec i els errors no forçats de Nadal (15 en aquest primer set) han acabat decantant la balança del costat de Tsitsipas.

Lluita fins al final

La cara de Nadal confirmava la seva decepció. En els primers jocs de la segona mànega s’ha mantingut el guió d’una pel·lícula que no agradava al número 1 mundial. Ha pogut canviar-lo amb dos punts de ‘break’ en el cinquè joc, els primers del partit després de 78 minuts, i un altre més en el setè, però Tsitsipas ho ha evitat.

Nadal estrenyia més amb els seus cops i al final ha aconseguit el premi que buscava per trencar el poderós servei de Tsitsipas (5-4) i forçar el tercer set. La cara de Nadal va canviar i el seu joc també. Però Tsitsipas no estava disposat a entregar-se, malgrat que el grec, de 21 anys i sisè del món, ja estava classificat per a les semifinals des de feia dos dies.

Notícies relacionades

Nadal ha lluitat per trencar la igualtat. Ha tingut tres punts de ‘break’ (dos en el cinquè joc i un en el setè) però Tsitsipas els ha salvat amb el seu poderós servei i amb el seu joc agressiu. 

No volia cedir ningú. La fredor de l’inici havia desaparegut i els aficionats de l’O2 Arena agraïen la batalla. La igualtat era total després de 2 hores i 41 minuts amb 5-5 al marcador fins que el número 1 mundial va aconseguir, finalment, trencar la sacada de Tsitsipas, amb un ‘passing’ espectacular. En el següent va confirmar una nova proesa. 

Temes:

Rafa Nadal