AL CLUB DELS MILLORS

Bautista passa a les semifinals de Wimbledon

El tennista castellonenc s'enfrontarà aquest divendres al campió del torneig i número 1 mundial, Djokovic

marcosl49015906 spain s roberto bautista agut celebrates winning a men s qua190710174514

marcosl49015906 spain s roberto bautista agut celebrates winning a men s qua190710174514 / Ben Curtis

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Roberto Bautista ha apuntat el seu nom en el club exclusiu de semifinalistes espanyols a Wimbledon a l’imposar-se aquest dimecres a l’argentí Guillermo Pella per 7-5, 6-4, 4-6 i 6-3 durant tres hores i set minuts. Una llista selecta que encapçalaRafael Nadal juntament ambManuel Santana, el primer campió, el 1966,  Manuel Alonso, finalista el 1921, Andrés Gimeno i Manuel Orantes, que van assolir la penúltima ronda el 1970 i el 1972.

El tennista castellonenc, de 31 anys, ha aconseguit el millor resultat de la seva carrera professional i ha deixat oberta l’opció que el tennis espanyol col·loqui per primera vegada a l’All England Tennis Club de Londres dos semifinalistes espanyols en el quadro masculí, si Nadal supera Sam Querrey.  Fins ara, només Arantxa Sánchez-Vicario i Conchita Martínez havien aconseguit aquesta proesa el 1995.

El tennista castellonenc, de 31 anys, ha aconseguit el millor resultat de la seva carrera professional

Des del primer punt Bautista i Pella han sortit preparats per a la batalla que els esperava. Un enfrontament entre dos jugadors molt similars (22 i 26 en el rànquing mundial), tot i que un esquerrà, l’argentí, i l’altre dretà, sòlids en el fons i disposats a passar les pilotes i tornar tots els cops que fossin necessaris fins a guanyar el punt.

El tennista castellonenc va prendre la davantera al trencar el servei de l’argentí en el primer joc, però Pella no es va rendir i va continuar lluitant fins a tornar la igualtat al marcador (4-4), en un joc que va necessitar fins a sis pilotes de ‘break’ per confirmar-ho. Però quan havia aconseguit la igualtat, Bautista li va tornar a fer un 'break' (6-5) i ja no va deixar escapar l’avantatge per apuntar-se el primer set amb un crit de "¡Vinga!" després de gairebé una hora d’intensos pilotejos.

Els dos tennistes eren conscients, i així ho havien dit, que afrontaven primer de tot una batalla emocional, pel que suposava la victòria i la falta de costum de jugar en aquestes rondes dels Grand Slams. En això Bautista tenia l’avantatge d’haver jugat a principis d’any els quarts a Austràlia. A més, arribava sense perdre cap set en el torneig contra un Pella que feia més de 12 hores que era a la pista (el doble que el castellonenc).

Primer set perdut

Bautista ha mantingut el ritme i el control del partit per tornar a trencar el servei de Pella de sortida i no deixar escapar l’avantatge fins a tancar el segon set en 44 minuts. El tennista argentí no trobava la manera de superar el mur que havia plantat el castellonenc a la pista número 1 i patia en la intensitat dels pilotejos, buscant solucions desesperades que el portaven a l’error. 

Amb el camí encarrilat, en el tercer set, Pella ha sorprès Bautista trencant-li el servei (2-0) i ha aprofitat els nervis del castellonenc i la pressió de tocar les semifinals, per apuntar-se'l i forçar la quarta mànega. Era el primer set que Bautista perdia en el torneig.  Però no estava disposat a cedir-ne cap més. Bautista se’n va anar al lavabo i quan en va sortir ja tenia les idees molt clares per recuperar el sistema de joc i no deixar escapar la victòria. 

Djokovic, pròxim rival

Notícies relacionades

Bautista s’enfrontarà aquest divendres en les semifinals a Novak Djokovic, que s’ha imposat amb contundència al belga David Goffin per 6-4, 6-0 i 6-2, malgrat l’ensurt que ha tingut en el primer set, en el qual s’ha trobat amb un 0-4 després que el seu rival desaprofités dos 'break points' en els seus dos primers serveis. Goffin finalment ha aconseguit trencar-li el servei a Djokovic a la tercera oportunitat (3-4), però a partir d’aquest moment el campió ha posat una marxa més i li ha guanyat 10 jocs seguits per acabar apuntant-se la victòria en 1 hora i 57 minuts.

Djokovic i Bautista s’han enfrontat en 10 ocasions i l’espanyol només s’ha apuntat tres victòries, les dues últimes aquest any, a Doha (3-6, 7-6, 6-4) i a Miami (1-6, 7-5, 6-3).