confessions de l'estrella

Nadal: "El que he de fer ara és trobar-me a mi mateix"

El número dos mundial, que juga aquesta setmana a Barcelona, encaixa amb normalitat la seva derrota a Montecarlo

video-nadal / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La música no sona com és habitual per a Rafael Nadal. No és normal arribar a Barcelona sense haver guanyat cap torneig aquesta temporada i haver caigut en les semifinals del Masters 1.000 de Montecarlo dissabte davant de l’italià Fabio Fognini (6-4, 6-2) que, finalment, es va proclamar campió del torneig.

Nadal era el primer a acceptar la situació en la conferència de premsa que ha fet al Palau de la Música de Barcelona, en la qual s’ha fet la foto de promoció juntament amb el japonès Kei Nishikori, amb qui ha pilotejat en una pista de mini tennis muntada a l’escenari. "Encara no he guanyat cap títol, és veritat, però he fet una final a Austràlia i unes semifinals a Indian Wells i Montecarlo", ha dit, amb l’experiència que ja té d’haver afrontat situacions semblants en el passat.

"És difiícil agafar el ritme amb les aturades"

"És difícil agafar el ritme amb tantes aturades. Vinc d’una època complicada i així és difícil agafar el ritme i mantenir el nivell,  però, com altres vegades, ho hem superat, a la gent potser li sembla que és fàcil tornar a fer-ho", va dir, assegut sobre l’escenari, vestit de tennista i amb la gorra al cap. Abans de presentar-se al Palau de la Música l’actual número 2 mundial va estar entrenant a les pistes del RCT Barcelona durant dues hores per recuperar sensacions. I es va sentir satisfet del seu primer contacte amb el Barcelona Open Banc Sabadell, en què defensa el títol i busca guanyar-lo per 12a vegada, una cosa que se li va escapar al Country Club de Montecarlo.

"He arribat a les semifinals i sembla dolent, però evidentment es pot  fer pitjor i d’altres ho han fet", va voler destacar sobre una actuació de la qual ell mateix no se sentia satisfet. "Vaig fer un dels pitjors partits en terra des de fa temps", va declarar a Montecarlo. I a Barcelona es va reafirmar en aquesta anàlisi. "Un no es pot enganyar i se n’ha de ser conscient. A Montecarlo vaig perdre una bona oportunitat per començar bé la temporada de terra, però això és part de l’esport", va admetre.

Oblidar-se de l’ensopegada

Notícies relacionades

Ara a Barcelona hi arriba amb l’actitud d’oblidar l’ensopegada, tot i que també amb la precaució que sempre ha demostrat, tenint en compte que, a més, serà un torneig amb una de les millors inscripcions des que el va jugar per primera vegada el 2003. "Hi arribo amb il·lusió. Dimecres veurem com estem. El fonamental és treballar, tenir bona actitud. A Barcelona la meva feina serà trobar-me a mi mateix i espero estar preparat per jugar bé. No puc pretendre guanyar 14 vegades Montecarlo o 14 vegades Roland Garros", recalca per destacar "que les derrotes donen més valor al que s’ha fet".

L’argentí Leo Mayer serà dimecres la primera prova real a la pista per saber el seu moment.