A LILLA

El francès Chardy i el croat Coric obren la final de la Copa Davis

Els dos tennistes més ben classificats dels dos equips (Tsonga i Cilic) disputaran aquest divendres el segon partit

Tennis - Davis Cup Final Draw - France v Croatia - Stade Pierre Mauroy, Lille, France - November 22, 2018   The Davis Cup trophy on display before the draw   REUTERS/Pascal Rossignol

Tennis - Davis Cup Final Draw - France v Croatia - Stade Pierre Mauroy, Lille, France - November 22, 2018 The Davis Cup trophy on display before the draw REUTERS/Pascal Rossignol / PASCAL ROSSIGNOL (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

El capità francès de Copa Davis, Yannick Noah, s’ha decantat finalment per Jéremy Chardy per a l’individual, que obrirà la final contra Croàcia davant Borna Coric, segons el sorteig celebrat aquest dijous a Lilla, escenari del duel. El segon partit el disputaran, si cap dels dos capitans canvia els plans, Jo-Wilfried Tsonga i Marin Cilic, els dos tennistes de millor palmarès de cada equip.

El doble mesurarà dissabte vinent la parella francesa formada per Pierre-Hugues Herbert Nicolas Mahut davant la croata Mate Pavic i Ivan Dodig. Diumenge es disputaran els dos duels definitius, previstos entre Chardy i Cilic, i entreTsonga i Coric

Aposta ofensiva

El capità francès va justificar pel seu joc ofensiu l’aposta per Chardy (40è de la classificació), malgrat que té pitjor rànquing que Lucas Pouille (32) i que és l’únic dels seleccionats que no té experiència en una final. "Té un potencial enorme i estic content d’haver pogut treballar amb ell aquests dies. La meva impressió és que un partit de Copa Davis cal sortir a guanyar-lo. Qui ataca guanya. Jérémy és un gran atacant. Espero que jugui com ell sap. Serà la seva primera final, però tots somiem en aquest moment", va indicar.

Tampoc es va mostrar inquiet amb Tsonga, malgrat que el jugador ha estat set mesos absent de les pistes i només ha guanyat un partit des del febrer passat. "No val per res jugar bé al gener, cal fer-ho ara. Cap dels nostres jugadors ha estat gaire per sobre dels altres, l’important és que recobrem l’energia del grup. Tsonga m’ha sorprès", va afegir Noah, que no va descartar que Pouille jugui diumenge.

Impressions croates

El capità croat, Zeljko Krajan, per la seva banda, va assegurar que s’esperava alguna sorpresa de part del seu homòleg, de qui va dir que "sempre és capaç de motivar els seus jugadors per portar-los a la victòria". Va puntualitzar que se senten preparats per afrontar la final, malgrat que han tingut menys temps del que és habitual per preparar-la, ja que la instal·lació de la terra batuda a l’estadi de Lilla es va retardar perquè el complex va acollir un partit de rugbi.

Notícies relacionades

En el mateix sentit es va pronunciar Cilic, el número 1 croat, que, tot i que va precisar que la superfície és "una de les millors" es va queixar de la il·luminació, que, segons el seu parer, dificulta veure les vores de la pista. El número 7 del món va reconèixer que la pista atorga cert avantatge als francesos, que ja coneixen l’estadi.

Coric, per la seva banda, va considerar que no se sent favorit en el seu debut davant Chardy, malgrat tenir un millor rànquing, i va dir que el partit està "al 50-50". "He jugat tres vegades contra Jérémy, n’he perdut dos, l’última a terra batuda. Però no sento pressió, he jugat el meu millor tennis aquests tres últims mesos. Provaré de prolongar-lo a partir de demà", va concloure.

Temes:

Copa Davis