FINALS ATP DE TENNIS

Zverev sorprèn Djokovic i aixeca la seva primera Copa Masters

El tennista alemany de 21 anys supera en dos sets (4-6, 3-6) el número u del món a Londres

lmendiola45950888 germany s alexander zverev holds up the trophy after beating181118211321

lmendiola45950888 germany s alexander zverev holds up the trophy after beating181118211321 / GLYN KIRK

1
Es llegeix en minuts

Alexander Zverev es va presentar en gran davant del món. Des de la seva primera aparició en l’elit fa un parell d’anys, hi havia la certesa de què aquest gegant alemany, de 21 anys i 1,98, irrompria al cim. Era qüestió de temps. Només calia esperar el moment. I el moment va arribar aquest diumenge, en un escenari excepcional, l’O2 Arena de Londres i en un torneig de prestigi: les finals de l’ATP, que reuneix cada any les vuit millors raquetes del món.

Després de desfer-se ja en la semifinal d’una llegenda com Roger Federer, Zverev va donar la gran sorpresa a la final de la Copa Masters superant el número u mundial, Novak Djokovic, a qui va derrotar en dos sets (4-6, 3-6) en només una hora i 20 minuts de joc, per convertir-se en el primer jugador alemany en aixecar el títol des de Boris Becker el 1995.

Notícies relacionades

La poderosa actuació de Zverev, que aquest dilluns s’aproparà a només 35 punts del número tres en el rànquing mundial que encara ostenta Federer, no va trobar resposta en un Djokovic que va fer l’efecte d’estar esgotat, que va entrar a la pista sense l’espurna ni la força que el va acompanyar en la semifinal contra Anderson, a qui va sotmetre en tot just una hora.

A la final no hi va haver ni rastre del jugador poderós que ha recuperat el número u aquesta temporada, després d’una llarga travessia pel desert, i el serbi es va veure superat en tots els aspectes del joc. El tennista alemany va acabar amb 20 cops guanyadors, per només set de Nole, que també va cometre més errors que el seu rival (23 per 18).