LA COPA MASTERS

Un intractable Djokovic jugarà la final de Londres davant de Zverev

El jugador serbi va derrotar el sud-africà Anderson en dos sets i l'alemany va donar la sorpresa al guanyar Federer en semifinals

-FOTODELDIA- Serbia’s Novak Djokovic celebrates after beating Croatia’s Marin Cilic in their Round Robin match at the ATP World Tour Finals tennis tournament at the O2 Arena in London, Britain, 16 November 2018. EFE/WILL OLIVER

-FOTODELDIA- Serbia’s Novak Djokovic celebrates after beating Croatia’s Marin Cilic in their Round Robin match at the ATP World Tour Finals tennis tournament at the O2 Arena in London, Britain, 16 November 2018. EFE/WILL OLIVER / WILL OLIVER (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Sense oposició, el serbi Novak Djokovic va derrotar el sud-africà Kevin Anderson, en una repetició de la final de Wimbledon, i s’enfrontarà amb Alexander Zverev aquest diumenge en la lluita pel títol de les Nitto ATP Finals, després que l’alemany acomiadés el suís Roger Federer per aspirar ara al més important de la seva carrera (19.00 hores, Movistar Deportes 2).

Djokovic es va desfer d’Anderson per 6-2 i 6-2 en 75 minuts, i va sumar la vuitena victòria consecutiva sobre el jugador de Johannesburg en nou duels. Jugarà per setena vegada en aquesta final, que ha guanyat cinc vegades. I s’hi presenta, sense haver cedit una vegada el seu servei en quatre partits, permetent únicament dues boles de ruptura, totes dues contra el nord-americà John Isner.

Imparable

Amb 35 victòries i només dues derrotes des que va començar Wimbledon, Djokovic està disposat i en forma per tancar l’any com el que realment és, el número u del circuit, després de sumar aquesta temporada el seu quart títol a l’All England, unit al primer a Cincinnati, el seu tercer Open dels Estats Units, i el seu quart Masters 1000 a Xangai.

Des que va començar a jugar a Wimbledon, només el grec Stefanos Tsitsipas, a vuitens a Toronto, i el rus Karén Khatxànov, a la final del Masters 1000 de París, han aconseguit detenir-lo. Amb 31 anys, es trobarà a la final amb el flagell de Roger Federer, l’espigat alemany, entrenat des de l’Open dels EUA per Ivan Lendl, i que abans va derrotar el suís per 7-5 i 7-6 (5) imposant la seva joventut (21 anys) i també la seva picardia, davant del virtuosisme del jugador de Basilea.

Clar favorit

Aquest any, Djokovic ha aconseguit guanyar les dues vegades que s’ha mesurat amb Zverev, la més recent fa tan sols uns dies en la primera fase de grups (6-4 i 6-1) i abans, en les semifinals de Xangai (6-2 i 6-1). L’única victòria del jugador d’Hamburg es va produir a la final de Roma del 2017, sobre terra (6-4 i 6-3).

Notícies relacionades

El successor de Boris Becker, últim alemany a guanyar aquest torneig fa 15 anys, ha irromput amb força a la gran festa de l’ATP a Londres, derrotant l’home rècord d’aquesta competició, Federer, per igualar els seus duels 3-3 i impedir que el veterà suís pugui guanyar en aquesta sessió el títol número 100 de la seva carrera.

Va ser un trist comiat per a Federer, que no aconsegueix alçar la copa en aquest escenari des del 2011, quan tenia 30 anys i tres mesos, esquitxada a més amb les esbroncades que el públic va dedicar a Zverev per aturar un intercanvi en el vuitè punt del desempat, a l’adonar-se que a un aplegapilotes se li havia escapat una bola, que va rodar pel fons.